Joris-Jan Bos

Climb the sky

Nederlands Dans Theater
wo 22 mrt ’23 20:00 - 21:35
wo 22 mrt ’23
20:00 - 21:35
  • wo 22 mrt ’23
    20:00 - 21:35
    Pauze 20:45
    Hertog Jan Zaal

Climb the sky van NDT 2 introduceert een nieuwe, inspirerende stem in het gezelschap, Noé Soulieroé. Bovendien markeert Climb the Sky de eerste samenwerking van Crystal Pite met de NDT 2-dansers voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue en presenteert de terugkeer van Out of Breath van Johan Inger.  

Choreograaf Crystal Pite houdt van het woord 'redding', omdat het een heel verhaal vertelt in één enkel woord. Ze zocht in haar choreografie naar beelden die redding opriepen en die al in de bewegingen aanwezig waren als fragmenten van een onverteld verhaal. In tien duetten wordt een beeld van redding opgeslagen en vastgehouden voor een kort moment van bezinning voor het weer wordt losgelaten in de dans.

De Franse choreograaf Noé Soulier bevraagt de manier waarop we gebaren waarnemen en interpreteren en verkent dans door middel van verschillende technieken. Hij probeert het lichamelijke geheugen van het publiek te activeren via bewegingen die refereren aan afwezige objecten of gebeurtenissen. Met dit nieuwe werk maakt Soulier zijn debuut bij het gezelschap.

Out of Breath (2002) van de Zweedse choreograaf Johan Inger is een werk over de viering van leven en dood, en onze menselijke trotsering van de onontkoombaarheid daarvan. Het stuk gaat in op de steeds aanhoudende aanwezigheid van de dood, hoe we de neiging hebben om te vergeten dat dit een onderdeel is van ons dagelijks leven, maar ook hoe deze angst voortdurend wordt overtroffen en overstegen door de passie voor het leven.

 

  • Gratis inleiding (19:15 uur)

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer