Joshua Oluwagbemiga

En Route

Studio Dries Verhoeven
za 18 mrt ’23 20:30
za 18 mrt ’23
20:30
  • za 18 mrt ’23
    20:30
    Philipszaal
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

Theatermaker Dries Verhoeven maakt voorstellingen die zowel ontregelend als hartverwarmend zijn. Mensen die zich ver buiten de muren van ons theater bevinden brengt hij aangrijpend dichtbij. Er zijn maar weinig toeschouwers die ongeroerd blijven bij Verhoevens installatie-theater.

Voor En Route bewandelt hij een wel heel ongebruikelijk pad. Terwijl je in je comfortabele theaterstoel in Eindhoven zit, bevinden de performers zich in Nigeria en spelen ze de voorstelling daar ter plekke, via een live internetverbinding. De groep Nigerianen schetst een toekomstbeeld waarin Afrikaanse mensen in groten getale onderweg zijn naar het Europese continent. Zijn deze mensen toekomstige vluchtelingen, of zijn het onze toekomstige ziekenverzorgers, onze bedpartners, onze leiders?
Wat zegt dat visioen van een aankomende exodus over onze blik op onszelf, op Europa en onze relatie tot Afrika?  Laat je meenemen in een hallucinerende blik in de verte.

Onderdeel van
Philipszaalpas

"Het knappe van al zijn werk is dat hij grote, gecompliceerde thema's terugbrengt tot een essentie. Het is aan de ene kant confronterend, maar toont ook compassie met zijn onderwerp."

de Volkskrant over ‘Broeders verheft u ter vrijheid’