Dutch Happiness Week

De Dutch Happiness Week is een jaarlijks themaweek vol activiteiten die passen binnen het thema geluk en verbinding.

Dutch Happiness Week (DHW) vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 t/m zondag 26 maart. DHW biedt een gevarieerd programma vol voorstellingen, colleges, dialogen en workshops op verschillende locaties in Eindhoven en Tilburg. Deze themaweek wordt georganiseerd door Fontys Hogeschool en Parktheater Eindhoven. De week biedt organisaties, bedrijven en individuen een podium voor activiteiten of projecten die bijdragen aan de kennis over geluk (bijvoorbeeld lezingen, masterclasses en workshops) en activiteiten en projecten die actief en gericht bijdragen aan een gelukkigere samenleving (brede welvaart). Ook activiteiten, zoals workshops, die gericht zijn op persoonlijk geluk in werk en leven staan op het programma. 

Programma

Het Parktheater in Eindhoven biedt programmering aan die sterk verbonden is aan onderwerpen rondom leefbaarheid en gelukkig zijn. In ‘Monumentaal’ over identiteit en afkomst is de bi-culturele veertiger Sadettin K. zich heel bewust van wat hij wil doorgeven van zijn ouders aan zijn kinderen en dat in een wereld die aan alle kanten wankelt en onder druk staat. De voorstelling Dear beloved Friend van Studio Dries Verhoeven zal onze blik op onszelf, op Europa en onze relatie tot Afrika beïnvloeden. Daarentegen staat EXIT van Piet van Dycke meer stil bij het onderweg zijn - wat als je altijd 'onderweg' bent en nooit ergens kan thuiskomen? Teun Toebes heeft van het belang van een fijn thuis zelfs zijn levensdoel gemaakt en vertelt hier in zijn show VerpleegThuis alles over.

Bekijk voor een volledig overzicht van het programma de website van de Dutch Happiness Week: www.dutchhappinessweek.nl

 • AVOND van de AMAI

  INSTADICHTERSBAL
  za 25 mrt ’23

  Hou je van poëzie en spoken word? De uitreiking van de AMAI Awards 2023 en de derde editie van de AMAI Awards voor beste Instagram gedicht, quote en spoken word van 2022 vindt plaats in het Parktheater. De uitreiking wordt omlijst met een volwaardig theaterprogramma.

 • Monumentaal

  Sadettin K.
  do 23 mrt ’23

  Sadettin K. is een hedendaagse verteller die met humor en zelfrelativering het maatschappelijke met het persoonlijke combineert.

 • VerpleegThuis

  Teun Toebes
  wo 22 mrt ’23

  Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek, VerpleegThuis, waarmee hij op 1 debuteerde in de bestsellerlijst en er ruim 50.000 verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland. En hij komt ook naar het Parktheater! 

 • EXIT

  Piet van Dycke
  di 21 mrt ’23

  In EXIT zien we de ontmoeting van vier individuen die een collectief pad belopen. Ze bewegen in en door de ruimte met een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze komen en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

 • Moeder van Glas

  Productiehuis Lente | Roos Schlikker
  ma 20 mrt ’23

  Moeder van Glas is een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker. In een theatrale monoloog neemt de hoofdrolspeelster ons mee op haar zoektocht naar het dubbelleven van haar moeder. 

 • Dear beloved friend,

  Studio Dries Verhoeven
  za 18 mrt ’23

  Ze zullen komen, ze zullen niet anders kunnen, ze komen met tienduizenden, ze komen met miljoenen.

 • Fontys Masterclass

  Israël van Dorsten
  ma 20 mrt ’23

  Israël van Dorsten (29) is een van de negen kinderen van Ruinerwold. In 2019 werd zijn verhaal wereldnieuws toen hij de Drentse boerderij ontvluchtte en in een café om hulp vroeg. Drie jaar later schreef hij de bestseller Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold.  

Thema geluk en verbinding

Een mens is een sociaal wezen, verbinding met anderen is essentieel voor onze gezondheid. Als je je verbonden voelt met anderen voel je je veilig en door de extra aanmaak van het gelukshormoon oxytocyne gelukkiger. Tijdens de coronapandemie hebben wij allemaal verbinding gemist. De organisatoren van de Dutch Happiness Week (DHW) - Parktheater Eindhoven en Fontys Hogeschool - prijzen zich gelukkig dat er zonder beperkingen weer een fantastische week georganiseerd kan worden. Tijdens de Dutch Happiness Week 2023 bieden we een podium aan initiatieven waarin de verbinding met elkaar centraal staat. De initiatieven waar we energie van krijgen en waar we als individu en als samenleving gelukkig van worden.


Hoewel de Dutch Happiness Week in Eindhoven is ontstaan, wordt er ook in Tilburg een flink portie extra geluk verspreid tijdens deze week. Ook hier staat verbinding centraal.