Dutch Happiness Week

De Dutch Happiness Week is een jaarlijks themaweek vol activiteiten die passen binnen het thema geluk en verbinding.

Dutch Happiness Week (DHW) vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 t/m zondag 26 maart. DHW biedt een gevarieerd programma vol voorstellingen, colleges, dialogen en workshops op verschillende locaties in Eindhoven en Tilburg. Deze themaweek wordt georganiseerd door Fontys Hogeschool en Parktheater Eindhoven. De week biedt organisaties, bedrijven en individuen een podium voor activiteiten of projecten die bijdragen aan de kennis over geluk (bijvoorbeeld lezingen, masterclasses en workshops) en activiteiten en projecten die actief en gericht bijdragen aan een gelukkigere samenleving (brede welvaart). Ook activiteiten, zoals workshops, die gericht zijn op persoonlijk geluk in werk en leven staan op het programma. 

Programma

Het Parktheater in Eindhoven biedt programmering aan die sterk verbonden is aan onderwerpen rondom leefbaarheid en gelukkig zijn. In ‘Monumentaal’ over identiteit en afkomst is de bi-culturele veertiger Sadettin K. zich heel bewust van wat hij wil doorgeven van zijn ouders aan zijn kinderen en dat in een wereld die aan alle kanten wankelt en onder druk staat. De voorstelling Dear beloved Friend van Studio Dries Verhoeven zal onze blik op onszelf, op Europa en onze relatie tot Afrika beïnvloeden. Daarentegen staat EXIT van Piet van Dycke meer stil bij het onderweg zijn - wat als je altijd 'onderweg' bent en nooit ergens kan thuiskomen? Teun Toebes heeft van het belang van een fijn thuis zelfs zijn levensdoel gemaakt en vertelt hier in zijn show VerpleegThuis alles over.

Bekijk voor een volledig overzicht van het programma de website van de Dutch Happiness Week: www.dutchhappinessweek.nl

Thema geluk en verbinding

Een mens is een sociaal wezen, verbinding met anderen is essentieel voor onze gezondheid. Als je je verbonden voelt met anderen voel je je veilig en door de extra aanmaak van het gelukshormoon oxytocyne gelukkiger. Tijdens de coronapandemie hebben wij allemaal verbinding gemist. De organisatoren van de Dutch Happiness Week (DHW) - Parktheater Eindhoven en Fontys Hogeschool - prijzen zich gelukkig dat er zonder beperkingen weer een fantastische week georganiseerd kan worden. Tijdens de Dutch Happiness Week 2023 bieden we een podium aan initiatieven waarin de verbinding met elkaar centraal staat. De initiatieven waar we energie van krijgen en waar we als individu en als samenleving gelukkig van worden.


Hoewel de Dutch Happiness Week in Eindhoven is ontstaan, wordt er ook in Tilburg een flink portie extra geluk verspreid tijdens deze week. Ook hier staat verbinding centraal.