Fabian Calis

De Uren

Internationaal Theater Amsterdam
wo 18 jan ’23 en do 19 jan ’23
Een intiem portret van drie vrouwen
wo 18 jan ’23
en
do 19 jan ’23

Eline Arbo brengt de roman De Uren van Michael Cunningham naar het toneel. In haar regie wordt Cunninghams liefdevolle literaire observatie zichtbaar. zij creëert een wereld waarin een schrijver de ruimte met zijn personages deelt.

De uren speelt zich af op steeds één dag in het leven van drie verschillende vrouwen, op drie verschillende momenten in de 20e eeuw. De ene vrouw is uitgever van boeken, de andere is huisvrouw en de derde is de schrijfster Virginia Woolf. De drie vrouwen worstelen elk met de vraag hoe je jezelf kunt zijn in een wereld die voelt als een keurslijf en zoeken naar hun eigen manier van vrijheid.

Eline Arbo’s regie van Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis bij Toneelschuur Producties werd door pers en publiek lovend ontvangen. Nu regisseert ze het meesterwerk van Michael Cunningham, die er de Pulitzerprijs voor kreeg.

Uit de pers:

''Opvallende trefzekerheid van de enscenering.'' (Volkskrant ★★★★)
''De uren van Eline Arbo en ITA laat geen mens onberoerd.'' (Parool)
'Deze theaterbewerking is niet alleen beklemmend en verstikkend, maar ook beeldschoon en nog altijd actueel.' - Telegraaf ★★★★
''Warme duiding van menselijk gedrag.'' (Theaterkrant, Keuze van de Criticus)

 

  • Met online inleiding

''Prachtig invoelbaar.'' ★★★★

NRC

Credits

Van Michael Cunningham Regie Eline Arbo Vertaling Servaas Goddijn Spel Marieke Heebink, Majd Mardo, Chris Nietvelt, Steven van Watermeulen, Hanna van Vliet, Ilke Paddenburg e.a.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer