Ashley Röttjers

Primisi

Theater Rotterdam | Alida Dors
di 6 dec ’22 20:30 - 21:45
Wat leidt ons in onze bewegingen?
di 6 dec ’22
20:30 - 21:45
  • di 6 dec ’22
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geweest

Kunnen we toegeven aan ons verlangen om liefde te geven en te ontvangen? Hoe kunnen we onszelf toestaan om compassie en verbinding te voelen? Hoe kunnen we onze vijanden vergeven – de vijand buiten, maar ook die binnenin onszelf? In Primisi, Surinaams voor “permissie”, vraagt artistiek directeur, theatermaker en choreograaf Alida Dors zeven performers, met elk een eigen vrouwelijke energie, om op onderzoek te gaan.

Dors verweeft in Primisi een rijk palet aan dansvormen zoals Hiphop, Vogue en Krump met hedendaagse dans. Op livemuziek van vier muzikanten, zien we hoe de relaties tussen de performers vorm krijgen, maar ook ieders relatie met de eigen vrouwelijkheid. Een landschap van touwen geeft het verhaal over onderlinge banden en verbintenissen een aardse ondergrond.  

Zoals Dors zegt in haar Staat van het Theater en haar Staat van de Dans: “we moeten onbeschaamd hoopvol zijn en vol overgave op zoek naar onze individuele en onze collectieve hartenklop”. Primisi nodigt iedereen uit om dit te doen. Maak je klaar voor een feest, een uitdrijving, ontmaskering, betovering, verbintenis, een zorgzaam en verhelderend ritueel: bring your own soul

 

Uit de pers:

“Als publiek wil je er onderdeel van worden, plaats nemen te midden van de musici om de dansers aan te moedigen.” (Theaterkrant)

“Choreograaf Alida Dors zet een verfrissend raam open naar bovennatuurlijke, vrouwelijke krachten uit het wintigeloof” (Volkskrant ★★★) 

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Een van onze hosts gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Onderdeel van

Credits

Concept en choreografie Alida Dors Dansers Anaiah Raelyn Carney, Dayna Martinez Morales, Deion Simon, Fiona Dekkers, Liza Panjoel, Vainergill Thurnim Vocalist Youandi Albertzoon 

STROOM

Laat je inspireren door de nieuwe generatie theatermakers

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer