Jesus Christ Superstar

Jeangu Macrooy, Alex Klaasen, Lucas Hamming e.a.
wo 4 sep ’24 - zo 8 sep ’24
Ongeëvenaard, puur en rauw
wo 4 sep ’24
-
zo 8 sep ’24

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene). De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit theaterspektakel. 

Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024. 

  • Jesus Christ Superstar is geheel in het Engels.
  • Triggerwarning: Jesus Christ Superstar bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film – theaterbloed en confronterende inhoud.
  • Kies voor Super Seats en word onderdeel van de happening
    Met de Super Seats zit je op het podium en speelt het verhaal zich rondom je af. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Kijk hier voor meer informatie. 

De pers over Jezus Christ Superstar
"A phenomenal production worthy for world stages"  (Broadwayworld ★★★★★)
"Zal geen toeschouwer onberoerd laten" (De Volkskrant ★★★★★) 
"Intense Jesus Christ Superstar" (Trouw ★★★★★) 
"Van Hove weet als geen ander het verwende theaterpubliek te verrassen" (De Telegraaf ★★★★★)
"Tickets voor Jesus Christ Superstar vliegen weg en dat is terecht ook: wow" (Metro  ★★★★★)

 

"Jeangu Macrooy is een fenomenale Jezus" ★★★★★

AD

Credits

Regie Ivo van Hove Met Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Magtel de Laat, Edwin Jonker, Paul Groot/Alex Klaasen e.a. Producent Albert Verlinde Producties B.V., Senf Theater B.V. en Shows & Event

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer