Casper Koster

(S)experiment

Kirsten van Teijn
za 12 nov ’22 20:30 - 21:45
Kleurrijke en muzikale cabaretvoorstelling over gender, seksualiteit en identiteit
za 12 nov ’22
20:30 - 21:45
  • za 12 nov ’22
    20:30 - 21:45
    Philipszaal

Kirsten onderzoekt moderne liefde en seksuele taboes in de 21e eeuw. Ze neemt je vol optimisme en zelfspot mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin.

Waarom zou je moeten kiezen voor één liefde, of één sekse, in een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten? Misschien omdat je ook twee keer zoveel hebt om je aan te ergeren. Of omdat een seksrooster net zo opwindend is als een schoonmaakrooster.

Uit de pers
"Ondersteund door geestige terzijdes, treffende komische conferences en stormachtige liedjes trekt ze het breder...een pleidooi onder het motto: leven en laten leven." (Dagblad van het Noorden ★★★★)
"De urgentie klotst tegen de plinten." (Het Parool)
"Openhartig en met humor maakt de cabaretier ons deelgenoot van de schaamte, pijn en verwarring die ze heeft moeten doorstaan. Van Teijns doorleefde engagement maakt intussen veel goed. Alles komt recht uit het hart. Dat geeft de voorstelling precies het soort kwetsbaarheid dat cabaret spannend maakt om naar te kijken." (Trouw)

Winnaar van Neerlands Hoop 
De jury: “Kirsten van Teijn was burgerlijk tevreden met haar vent, toen ze als een blok viel voor een vrouw. Wat doe je dan? Negeer je je gevoelens, ga je weg bij je vriend of zoek je een onorthodoxe levensvorm waarin beide relaties naast elkaar mogen bestaan? Van Teijn koos, gelukkig, voor dat laatste. (S)EXPERIMENT is een opzwepende, moderne en urgente voorstelling. De fysiek sterke cabaretière is gegroeid in haar eigenheid en vond een plek voor al haar talenten. Ze viert de duoliefde uitbundig zonder het moeilijke traject ernaartoe te negeren.”

‘Het cabaretlandschap is GÉÉN afspiegeling van de maatschappij’ Lees hier de speech van Kirsten van Teijn tijdens het cabaretgala 

Pop-up Shop Lekkerblijvenlikken
De Pop-up Shop van lekkerblijvenlikken staat voor designactivisme met humor! In 2019 gestart op Instagram met illustraties voor meer aandacht voor het vrouwelijk genot, meer gelijkwaardigheid en minder onrechtvaardigheid. Mogen zijn wie je bent, in welke vorm dan ook. Met hun pen kietelen ze taboes, voor meer bewustwording en meer diversiteit. Soms wat ongenuanceerd, vaak met humor, als het kan lekker in-your-face en altijd met liefde. Met o.a. kaarten, illustraties, buttons, stickers en sieraden reizen ze door het land en zijn deze avond hier te vinden om de boodschap van gelijkwaardigheid met heel veel liefde te verspreiden! 

 

''Ze straalt feller dan de grote flitsende, van kleur veranderende neonlichten. Haar energieniveau schommelt tussen een 10 en een 9,7.''

NRC

LET'S TALK ABOUT SEX

Een sexy theaterfestival in november

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer