Mark Engelen

Schau

Rundfunk
do 13 jun ’24 en vr 14 jun ’24
Een nieuwe Schau van Rundfunk
do 13 jun ’24
en
vr 14 jun ’24

Na het succes van Wachstumsschmerzen en Todesangstschrei is Rundfunk terug met de nieuwe voorstelling Schau. Nog grootser en scherper! 

Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!

  • Max. 4 kaarten p.p.
  • Waarschuwing: in de voorstelling Schau zitten stroboscopische lichteffecten.

De pers over Schau
‘Dankzij spetterend licht, geluid en decor is het in de regie van Peter van de Witte ook een traktatie voor de zintuigen.’ (Volkskrant ★★★★)
‘Laten op geheel eigen wijze zien dat instampen op maatschappelijke gevoeligheden hilarisch is.’ (Telegraaf)
‘De twee beheersen de kunst van het sketches maken tot in de puntjes.’ (Trouw) 

Schau is door Het Nederlands Theaterfestival genomineerd tot de meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. Uit het juryrapport: ‘Een beangstigend strak vormgegeven en gemonteerd programma. Laverend tussen meligheid en absurdisme voeren Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde een reeks gemankeerde mannen op bij wie geweld slechts de aandacht moet afleiden van een dieperliggende gekwetstheid. Rundfunk heeft het maken van sketches tot een hogere kunst verheven.’

"Er is op dit moment geen theaterduo dat zoveel lach uit de zaal weet te trekken als Rundfunk’

Theaterkrant

Over Rundfunk

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Ook voor hun tweede voorstelling Todesangstschrei werden zij genomineerd voor de Neerlands Hoop. Na een succesvolle televisieserie, een bioscoopfilm en twee uitverkochte theatertours, komen de heren in de zomer van 2023 met een nieuwe komedieserie: Rundfunk: Duco en Roy. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer