Het gras hier is groener

Dunja Jocic
wo 2 nov ’22 20:30 - 21:40
Een indringende dansvoorstelling over de drang van de mens om eeuwig voort te leven
wo 2 nov ’22
20:30 - 21:40
  • wo 2 nov ’22
    20:30 - 21:40
    Philipszaal

Een indringende dansvoorstelling over de drang van de mens om eeuwig voort te leven. Wat heeft de toekomst in petto voor degenen die hun wens voor een eeuwig leven najagen?

De dansers begeven zich in een ogenschijnlijk zorgeloze en vreedzame wereld gesitueerd in het schilderij Le Déjeuner sur l’herbe van Édouard Mane. Maar deze idylle begint verontrustende technologische verstoringen te vertonen door de komst van twee opmerkelijke figuren: een man die zichzelf onsterfelijk heeft gemaakt door zijn hersenen te uploaden in een computer en een oude man aan de vooravond van de dood. Wat heeft de toekomst in petto voor diegene die een eeuwig leven najagen?

Dunja Jocic (winnaar VCSD Zwaan voor de beste dansproductie van ’20/’21) is met haar even intense als humorvolle danstaal één van de spannendste dansmakers van dit moment. In haar filmische dansvoorstellingen visualiseert zij op aangrijpende wijze psychologische gedragspatronen van de moderne mens.

Belangrijk: castwissels
Tijdens het creatieproces heeft actrice Abke Haring zich door persoonlijke omstandigheden moeten terugtrekken uit de productie. Het vrouwelijke personage zal deels in stem aanwezig zijn als onderdeel van een “immersive projection” en deels worden vertolkt door de Amerikaanse actrice en danseres Kalin Morrow. In het verlengde hiervan is besloten Helmert Woudenberg te vervangen door acteur Hugo Koolschijn. Koolschijn is onder andere bekend van zijn werk bij Internationaal Theater Amsterdam. 

Kom na afloop naar
STROOM Meet Up 
Iselle Claassens gaat in gesprek met de makers van deze voorstelling.

Credits

Dansers Kalin Morrow, Thomas Higginson, Lukas Karvelisl, Lotte Leppers, Katarzyna Zakrzewska en Jeroen Janssen Acteur Hugo Koolschijn Stem van Tom Jansen Choreografie en regie Dunja Jocic Tekst Rik van den Bos Muziek en sounddesign Renger Koning

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer