Daniele Matejschek

Live in concert

Tiger Lillies
vr 28 okt ’22 20:30 - 22:25
Vroeg materiaal en een reeks toekomstige klassiekers
vr 28 okt ’22
20:30 - 22:25
  • vr 28 okt ’22
    20:30 - 22:25
    Pauze 21:15
    Philipszaal

De Tiger Lillies zijn pioniers van het na-punkse tijdperk. Naast een reeks van nieuwe songs, kijken ze terug op hun vroegste opnames. Martyn Jacques haalt zijn inspiratie voor zijn verwrongen en hilarische composities uit de duistere kant van het leven.

De duisternis brengt ook het licht in deze voorstelling. De Tiger Lillies richten hun blijk op de nachtelijke sterrenhemel en treffen momenten van schoonheid in de tederheid van Martyn's falsetstem, kwetsbaar en droevig, wanneer hij de intense pijn bezingt van de karakters die zijn nummers bevolken.

The Tiger Lillies is een Brits cult-trio, opgericht in 1989 door singer-songwriter Martyn Jacques. De Tiger Lillies, beschreven als de voorvaderen van het Brechtiaanse punkcabaret, staan bekend om hun unieke geluid en stijl die "de macabere magie van het vooroorlogse Berlijn combineert met het wilde randje van punk".

''Martyn Jacques is het charismatisch middelpunt. Hij sleept zich van zijn piano naar zijn accordeon met het gewicht van het wereldleed op de schouders – en toch is zijn stem als een warme waterval. Perfect in de uitvoering. Fenomenaal.'' ★★★★★

The Guardian

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer