Margot de Heide / Studio Flabbergasted

Charlie and the Chocolate Factory

Anne-Marie Jung, Rein Hofman, Peter van Heeringen e.a.
wo 9 nov ’22 - zo 13 nov ’22
Een onweerstaanbare musical
wo 9 nov ’22
-
zo 13 nov ’22

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. 

Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  

Het verhaal 
De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden. 

Uit de pers
“extreem vermakelijke… Een waar kunstwerk.” (de Volkskrant ★★★★)
“Remko Vrijdag als Wonka … een schot in de roos.” (AD ★★★★)
“smaakvol én smakelijk: … echt een musical om van te smullen.” (NRC ★★★★)
“Een sprankelend, ontroerend familiefeestje.” (De Telegraaf ★★★★)
“… onvoorstelbaar veel flair, eindeloze spelnuances, humor, kwetsbaarheid, timing en innemendheid.” (Trouw ★★★★)
“Deze oogverblindende voorstelling is een heerlijke onbeschaamde en fascinerende ode aan de fantasie.” (Scènes ★★★★)

  • Nederlands gesproken
  • Geschikt voor volwassenen met én zonder kinderen (vanaf 8 jaar) 

''Regisseur Jasper Verheugd zet zijn personages in een prachtige eerste akte stuk voor stuk goed neer, om na de pauze alle remmen los te gooien.'' ★★★★

AD

Credits

Regie Jasper Verheugd Cast Anne-Marie Jung (Mevrouw Gloop), Peter van Heeringen (Opa Joe), Kevin Klein (Meneer Beauregarde), Debbie Korper (Oma Josephine), Julia van der Vlught (Oma Georgina), Rein Hofman (Opa George) e.a. Productie Theateralliantie

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer