Blind Spot Eindhoven

Urban Dansdagen: Jelena Kostić
Thu 25 Apr ’24 - Sun 5 May ’24
Een bijzondere theatrale wandeling door Strijp-S en Strijp-T
Thu 25 Apr ’24
-
Sun 5 May ’24

In een wereld waarin we omringd worden door prikkels, sluiten we onze zintuigen vaak af. In Blind Spot – Eindhoven maakt choreograaf Jelena Kostić zichtbaar en voelbaar wat zich voor onze ogen bevindt. In een theatrale wandeling vol contrasten komen de stedelijke omgeving, freerunning en dans samen om de blik te openen en op menselijk gedrag te reflecteren.

Met een koptelefoon op wordt het publiek meegenomen op een theatrale wandeling door Strijp-S en Strijp-T, eindigend bij het UFO-achtige Evoluon. In verschillende choreografieën speelt Jelena met onze ideeën en verwachtingen van ruimte en onze omgeving.

Na het succes van Blind Spot – Tilburg (2021), Blind Spot – Maastricht (2022) en Blind Spot  – Rotterdam (2023), creëert choreograaf Jelena Kostić speciaal voor de Urban Dansdagen een geheel nieuwe ervaring voor Eindhoven. Met een danstaal die sterk beïnvloed wordt door freerunning en de rauwe omgeving van Strijp-S en Strijp-T, toont Jelena de stad vanuit een nieuwe perspectieven.

''Onderweg door de wijk maakt het gezelschap gebruik van de architectuur door erop te balanceren, overheen te hangen, tussendoor te bewegen.'' - Theaterkrant over Blind Spot – Rotterdam. 

Praktische informatie 

  • Het beginpunt van de route is bij de Oude Telefooncentrale op Strijp-S, Professor Horowitzstraat 200 Eindhoven. Hier kun je, je fiets en auto (betaald) parkeren. De voorstelling begint stipt op tijd, zorg dat je van tevoren aanwezig bent om je ticket te laten scannen en een koptelefoon in ontvangst te nemen.
  • De voorstelling eindigt bij het Evoluon (Noord Brabantlaan 1a). In 15 minuten (afstand: 1 km) kun je op eigen gelegenheid terug wandelen naar het startpunt (of twee haltes per bus nemen).
  • De route is rolstoelvriendelijk. 
  • Deze voorstelling bestaat uit een wandeling door de stad, en het weer kan onvoorspelbaar zijn. Neem in geval van regen een regenjas en/of paraplu mee. 
  • Exclusief consumptie.
  • Verkoop via urbandansdagen.nl.

Credits

Choreografie, concept & artistieke leiding Jelena Kostić Dansers & performers Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Emma Zeinen, Levi de Jager & Josien Hennen Stemacteur Gusta Geleijnse Componist Dyane Donck

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer