Protest!

Spraakmakers
Let's talk about Democracy
ma 6 nov ’23 20:30
Een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren, verteld door actrice en activiste Anniek Pheifer
ma 6 nov ’23
20:30

De wereld verandert en activisten roeren zich. Maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld? Actrice Anniek Pheifer, sympathisant van protestbeweging Extinction Rebellion, vertelt aan de hand van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn hoe je een effectief protest voert.

In deze symfonie protesteerde Haydn al drie eeuwen geleden op radicale maar inventieve wijze met succes tegen zijn broodheer: een unicum voor die tijd en een inspiratiebron voor activisten van nu. Dit bijzondere, theatrale verhaal vertelt Anniek Pheifer op en dwars door de muziek heen. En in the round, wat betekent dat de symfonie wordt afgespeeld op een speciale, in het rond opgestelde high-end audio-installatie. Het publiek zit in het midden en Anniek Pheifer beweegt zich er activistisch tussendoor.

Deze avond is onderdeel van Spraakmakers, een gloednieuwe reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van vandaag. Nederlandse topacteurs vertellen prikkelende verhalen over actuele thema’s (zoals genderidentiteit of dierenrechten) gecombineerd met klassieke muziek die hier ook over gaat. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als één theatraal muziekverhaal.

  • Geprogrammeerd in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven 

LET'S TALK ABOUT DEMOCRACY

Themamaand over democratie. Met voorstellingen, debat, eten en ontmoeting.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer