The Underground

NITE (voorheen Noord Nederlands Toneel)
vr 1 mrt ’24 20:30
Een rollercoaster van theater, dans en muziek
vr 1 mrt ’24
20:30

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. The Underground is een theatervoorstelling als een concert, een spectaculair, muzikaal circus waar humor en tragedie nooit ver weg zijn. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek. 

Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s ‘Aantekening uit het ondergrondse’ een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk, en met de nodige humor, wordt vertolkt door Sanne den Hartogh. 

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet. Stap in, en enjoy the ride. 

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.” – De Theaterkrant, keuze van de criticus. 

  • Deze voorstelling speelt met Engelstalige boventitels, in de voorstelling wordt Nederlands, Engels en Russisch gesproken.  
  • The Underground is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival als één van de meest indrukwekkende theaterproducties van het seizoen. 
  • Sanne den Hartogh is genomineerd voor de Louis d'OR 2023, de prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol. 

“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte."

De Volkskrant

Credits

Spel Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Tatiana Matveeva e.a. Muzikanten Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl, Yanna Pelser Regie Guy Weizman Tekst Rik van den Bos Choreografie Roni Haver Componist Brendan Faegre Kostuums Maison the Faux 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer