Een lied voor de maan

Opera Zuid
zo 5 nov ’23 14:30
Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen
zo 5 nov ’23
14:30
  • zo 5 nov ’23
    14:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek. Hij besluit een lied voor de maan te schrijven. Maar dat is moeilijker dan gedacht...

Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Het moet een lied zijn dat rijmt en danst. Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

Familievoorstelling Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

‘Een heerlijke voorstelling voor jong en oud’, schreef NRC in 2021 na de première van Een lied voor de maan. En Theaterkrant concludeerde dat de voorstelling ‘het verdient om in het repertoire te worden gehouden’. Na twee jaar keert de hartverwarmende jeugdopera over de kracht van muziek weer terug.

  • Exlusief consumptie 
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

“Een lied voor de maan’ ademt in alles aanstekelijk plezier” ★★★★

NRC

Credits

Cast o.a. Vera Fiselier, Ginette Puylaert, Francine Vis, Jan Willem Schaafsma, Berend Eijkhout, Mirna Ackers Componist en librettist Mathilde Wantenaar Regie Béatrice Lachaussée Orkest Het Nationaal Jeugdorkest

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer