Een lied voor de maan

Opera Zuid
Sun 5 Nov ’23 14:30
Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen
Sun 5 Nov ’23
14:30

The mole wants to do something nice for the moon, for it is always alone in the sky and never gets visitors. He decides to write a song for the moon. But that is more difficult than expected... When he is finished, the mole takes his song to the grasshopper, who is the conductor of an orchestra. They rehearse until it is perfect, and at night, they deliver a beautiful concert. But why does the moon look so sad afterwards? Een lied voor de maan is based on the children's book by Toon Tellegen.

  • Performed in Dutch.

Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Het moet een lied zijn dat rijmt en danst. Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

Familievoorstelling Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

‘Een heerlijke voorstelling voor jong en oud’, schreef NRC in 2021 na de première van Een lied voor de maan. En Theaterkrant concludeerde dat de voorstelling ‘het verdient om in het repertoire te worden gehouden’. Na twee jaar keert de hartverwarmende jeugdopera over de kracht van muziek weer terug.

  • Exlusief consumptie 
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

“Een lied voor de maan’ ademt in alles aanstekelijk plezier” ★★★★

NRC

Credits

Cast o.a. Vera Fiselier, Ginette Puylaert, Francine Vis, Jan Willem Schaafsma, Berend Eijkhout, Mirna Ackers Componist en librettist Mathilde Wantenaar Regie Béatrice Lachaussée Orkest Het Nationaal Jeugdorkest

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer