Bart Grietens

Unbreakable

Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers
STROOM
do 26 okt ’23 20:30 - 21:30
Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto
do 26 okt ’23
20:30 - 21:30
  • do 26 okt ’23
    20:30 - 21:30
    Philipszaal

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen, zijn deze dansers ‘unbreakable’.

Je wordt meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (pantsula) en ‘bone breaking‘. Pantsula staat vooral bekend om het verbazingwekkende acrobatische voetenwerk. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische afrohouse tunes en pompende amapiano beats. Welcome to Soweto!

Unbreakable is een samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers. 

Trigger warning 
In enkele delen van dit stuk passeren onderwerpen die voor sommige bezoekers als triggerend kunnen ervaren. De dansers vertellen hun eigen persoonlijke verhaal en uiten hun gevoelens in dans en raken onderwerpen aan zoals suïcidale gedachten en huiselijk geweld. Dit gaat om slechts enkele minuten in het stuk. De gehele voorstelling heeft een positieve benadering waarbij de dansers vertellen hoe het hun leven heeft gevormd en ‘unbreakable’ heeft gemaakt. 

Over Soweto Skeleton Movers
Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. De dansers hadden hun grote doorbraak in 2016 bij Breakin’ Convention in Londen, nadat Jonzi D ze ontdekt had, dansend in Soweto.

Over Lloydscompany
Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

Credits

Dansers Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe Choreografie Soweto Skeleton movers en Lloyd Marengo Regie Jonzi D

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer