Arlette Hitz & Job ter Haar

de bAAs

de zAAk A
try-out | KinderTheaterWeek
di 17 okt ’23 15:00 - 16:00
Vrolijk theaterfeest dat de hersens doet kraken
di 17 okt ’23
15:00 - 16:00
  • di 17 okt ’23
    15:00 - 16:00
    Philipszaal

De bAAs neemt je met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. 

De wereldberoemde dompteur Monica A. en haar poedel DingDong betreden de arena voor hun act ‘Dingen met Ringen’. Maar als Monica weer eens boos wordt op DingDong en de baas begint te spelen, wordt het tijd de rollen om te draaien. Het is het startschot van een machtsstrijd die zich niet tot A. en haar poedel beperkt. Eerst de muzikant, dan een agent en tenslotte wordt het hele publiek meegesleurd in de eeuwige kwestie: wie is hier de baas? 

  • Exclusief consumptie 
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een kaartje

Over de zAAk A

de zAAk A is hét nieuwe gezelschap voor jeugdtheAter & kinderfilosofie. Filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende en interactieve theaterervaring voor jong en oud. De voorstellingen bevinden zich op de grens van toneel, performance en educatie. Echt en nep lopen op verrassende wijze door elkaar en de kijker wordt verleid om z’n denken aan te zetten. Naast voorstellingen verzorgt de zAAk A filosofeerlessen en -workshops aan kinderen.

de zAAk A is in 2019 opgericht door Annelies Appelhof na een Nieuwe Makers-traject bij Theatergezelschap BonteHond. Annelies is acteur, theatermaker en kinderfilosoof.

Credits

Concept en tekst Annelies Appelhof Spel Annelies Appelhof, Niels Kuiters en Marlon Penninkhof Muziek Marlon Penninkhof Regie Lara van Hoof 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer