Wetenschap voor iedereen

Universiteit van Nederland Live
vr 6 okt ’23 20:30 - 21:45
Wetenschap is leuk en voor iedereen.
vr 6 okt ’23
20:30 - 21:45

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

 

 

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In Wetenschap voor iedereen worden live theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.

De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis.

Over de wetenschappers

Jacob Voorthuis
Jacob Voorthuis is kunsthistoricus en filosoof, Associate Professor of Philosophy in Architecture / Director of Studies Bachelor Program AUBS aan de TU Eindhoven. Zijn theatercollege gaat over het moeilijke van lelijkheid; gebouwen en het vormen van een mening.

Matyas Bittenbinder
Matyas Bittenbinder, bioloog en gif-onderzoeker bij Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit van Amsterdam, over waarom het dodelijkste gif niet gevaarlijk is, en zelfs als medicijn zou kunnen fungeren.

Sophie van der Vlugt
Sophie van der Vlugt, moleculaire biologe aan de Wageningen Universiteit over het DNA XY, twee nieuwe letters in het alfabet van het leven.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer