Woutrie

Wetenschap voor iedereen

Universiteit van Nederland Live
vr 6 okt ’23 en di 9 apr ’24
Wetenschap is leuk en voor iedereen.
vr 6 okt ’23
en
di 9 apr ’24

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

 

 

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In Wetenschap voor iedereen worden live theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.

De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis. 

Linda Drijvers - Marieke Dewitte - Pernille van der Plank

De drie wetenschappers deze avond zijn:

Linda Drijvers - thema: neuropsychologie
Marieke Dewitte - thema: seks
Pernille van der Plank - thema: privaatrecht, in het bijzonder Goederenrecht en Duurzaamheid

Presentator: Fuad Hassen
Fuad werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen. Sinds 2006 speelt Fuad in theaters door heel het land als comedian en is daarnaast ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer