Lang Leve Amerika

Raymond Mens
Let’s talk about US & us
za 9 nov ’24 20:30
Raymond deelt zijn passie voor Amerika, bespreekt de actualiteit en beantwoordt vragen
za 9 nov ’24
20:30

Amerikakenner Raymond Mens gaat het theater in met een college over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Waarom komt Donald Trump eigenlijk terug? Waarom gaat Joe Biden niet gewoon met pensioen? En hoe werkt het Amerikaanse kiesstelsel eigenlijk?

In zijn theatercollege Lang Leve Amerika deelt Raymond Mens zijn passie voor Amerika, bespreekt hij de actualiteit én beantwoordt hij vragen van het publiek. Hierbij is de Amerikakenner dezelfde man die kijkers op televisie zien: enthousiast, vrolijk en geestig. Maar vooral: vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt.

Trump-tijdperk
Uiteraard neemt de bekendste Amerikakenner van Nederland je ook mee op reis door het Trump-tijdperk, zoals uitgewerkt in zijn boek Lang Leve Trump. De aankomende Amerikaanse verkiezingen worden ongekend spannend, niet alleen voor Amerika zelf maar ook voor ons hier in Europa. De mechanismen waar Amerika’s 45ste  president op inspeelt zijn namelijk veel groter en belangrijker dan hijzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten, mocht Donald de aanstaande verkiezingen winnen.

Mediaoorlog
Mens staat verder uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek Nieuws Als Wapen. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij het publiek een bizar kijkje achter de schermen en verklaart hij de opkomst van FOX News.

Beelden
Raymond Mens (1986) is Amerikakenner en politicoloog. Hij is onder andere bekend van populaire, bekende TV-programma’s als Vandaag Inside (SBS6) en Op1 (NPO1), waar hij spitsvondig over de laatste ontwikkelingen in de Verenigde Staten vertelt. Mens ziet zichzelf als een commentator die een voetbalwedstrijd analyseert: oog op de bal, liefde voor het gespeelde spel en objectief.

Het theatercollege van Raymond Mens is een leuke, interactieve, audiovisuele voorstelling met veel (TV)beelden van speeches, debatten, bijeenkomsten en bizarre gebeurtenissen uit de Amerikaanse politiek.

Let's talk about US & us

Theaterfestival in november 2024

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer