DNA

Peter Pannekoek
do 14 dec ’23 20:00 - 21:25
Behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret
do 14 dec ’23
20:00 - 21:25
  • do 14 dec ’23
    20:00 - 21:25
    Hertog Jan Zaal

Peter Pannekoek is weer terug met DNA. De voorstelling was eerder al maanden van tevoren uitverkocht en werd door pers en publiek lovend ontvangen. 

Het NRC schreef: ‘Pannekoek is een van de besten, zo bewijst hij met DNA.’ ‘De cabaretier zoekt graag de grenzen op en is een ster in omdenken’, aldus De Telegraaf. ‘Grapdichter kan een voorstelling bijna niet zijn’ oordeelde de Volkskrant en het AD noemde zijn nieuwste voorstelling ‘magistraal en grenzeloos hard’. Volgens het Parool is het zelfs ‘het voorlopig hoogtepunt uit zijn carrière.’ 

In 2021 verzorgde hij de Oudejaarsconference waarin hij met Pauperkabouter een nieuw landelijk begrip introduceerde en waarna mensen nooit meer hetzelfde naar fietsknopjes keken. Met zijn theaterprogramma Later was alles beter won Peter de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, de Neerlands Hoop. Naast het theater is Peter ook te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast.

Winnaar van de Poelifinario 2023
De Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, in de categorie Engagement is gewonnen door Peter Pannekoek voor de voorstelling DNA.
'Weinig cabaretiers werken zo hard als Pannekoek aan hun voorstelling en dat straalt er aan alle kanten vanaf. ‘Grote thema’s, originele perspectieven, gedurfde conferences, uiteenlopende humor: hij daagt zichzelf met elke voorstelling uit en kiest nooit de makkelijke weg.’ aldus de jury

  • Max. 4 kaarten

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer