DNA

Peter Pannekoek
Thu 14 Dec ’23 20:00 - 21:25
Behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret
Thu 14 Dec ’23
20:00 - 21:25
  • Thu 14 Dec ’23
    20:00 - 21:25
    Hertog Jan Zaal

An acclaimed performance about legacy, the ability to imagine, and an ode to the theater. Peter Pannekoek is back with DNA, the performance that was sold out months in advance and received rave reviews from the press and audience. With his theater program Later was alles beter, Peter won the Neerlands Hoop, the prize for the most promising theater maker. In addition to the theater, Peter can also be seen as a team captain in Dit Was Het Nieuws and at The Roast.

Het NRC schreef: ‘Pannekoek is een van de besten, zo bewijst hij met DNA.’ ‘De cabaretier zoekt graag de grenzen op en is een ster in omdenken’, aldus De Telegraaf. ‘Grapdichter kan een voorstelling bijna niet zijn’ oordeelde de Volkskrant en het AD noemde zijn nieuwste voorstelling ‘magistraal en grenzeloos hard’. Volgens het Parool is het zelfs ‘het voorlopig hoogtepunt uit zijn carrière.’ 

In 2021 verzorgde hij de Oudejaarsconference waarin hij met Pauperkabouter een nieuw landelijk begrip introduceerde en waarna mensen nooit meer hetzelfde naar fietsknopjes keken. Met zijn theaterprogramma Later was alles beter won Peter de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, de Neerlands Hoop. Naast het theater is Peter ook te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast.

Winnaar van de Poelifinario 2023
De Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, in de categorie Engagement is gewonnen door Peter Pannekoek voor de voorstelling DNA.
'Weinig cabaretiers werken zo hard als Pannekoek aan hun voorstelling en dat straalt er aan alle kanten vanaf. ‘Grote thema’s, originele perspectieven, gedurfde conferences, uiteenlopende humor: hij daagt zichzelf met elke voorstelling uit en kiest nooit de makkelijke weg.’ aldus de jury

  • Max. 4 kaarten

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer