Open Your Mind Weekend

Sample Culture
Urban Dansdagen
vr 28 apr ’23 21:30
vr 28 apr ’23
21:30
  • vr 28 apr ’23
    21:30
    Koop hier je OYM Weekendticket, geldig voor alle onderdelen van Open Your Mind (28 tot en met 30 april)

Het Open Your Mind Festival, van 28 tot en met 30 april, bestaat uit battles, feesten en een theateravond met korte choreografieën.


Het festival is een unieke gebeurtenis met deelnemers en bezoekers uit de hele wereld. Hier worden door middel van energieke en interactieve competities de beste en de creatiefste dansers gevonden door de vakjury. Ook het publiek speelt een belangrijke rol: je kiest je favoriete dansers en verzint uitdagingen voor deelnemers. Het festival wordt al sinds 2013 georganiseerd door Sample Culture. 

Het festival bestaat uit een B-Day Party, Battle-day, een Stage-day en een afterparty.

OYM B-Day Party: 10 Year Anniversary
We starten het festival met OYM B-Day Party: 10 Year Anniversary. Hier geniet je tot in de late uurtjes van bass, trap, dnb en jungle muziek. De OYM pre-parties zijn altijd meer dan feest alleen, verwacht ook performances en (interactieve) experimenten.
Vrijdag 28 april 21.30 uur | Locatie: Dynamo Basement

Open Your Mind Battle
Open Your Mind is een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. De meest creatieve ‘out of the box’ dansers ter wereld komen naar Eindhoven om te strijden voor de OYM-award. Open Your Mind staat voor het vervagen van de scheidslijn tussen wedstrijd en theater en is een open platform voor dansers van verschillende genres. Hier vind je ballerina's, breakers, hiphoppers, circusartiesten en misschien zelfs een buikdanseres. Het gaat hier vooral over durf, creativiteit en innovatie. Open Your Mind is een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. Iedere keer worden er weer verrassende en verfrissende elementen aan de battlerondes toegevoegd.
zaterdag 29 april | Locatie: Parktheater Eindhoven, Philipszaal
Voorrondes om 14:00 (voor de dansers die zich willen kwalificeren voor het avondprogramma)
Mainevent om 20:30 (de beste 16 dansers nemen het tegen elkaar op in spectaculaire battles en challenges)

OYM-Afterparty
Na een battle-dag vol spanning en competitie komen de meeste deelnemers weer samen tijdens de OYM-Afterparty in Dynamo. Voel je welkom om met ze mee te komen feesten. De DJ line-up wordt samengesteld door een fris en artistiek team van jonge Club liefhebbers. zaterdag 29 april 22.30 uur | Locatie: Dynamo (Catharinaplein 21 Eindhoven) 

Open Your Mind Stage Day
Tijdens de Stage Day van Open Your Mind zie je korte stukken van verschillende makers uit de urban scene. Alleen de meest originele en theatrale acts worden geselecteerd om deze avond het podium te betreden.
Korte choreografieën die hét toonbeeld zijn van creativiteit van professionele gezelschappen, maar ook van studenten of amateurs. Dansers vanuit alle stijlen mogen zich aanmelden, waarna Andrey Grekhov, artistiek leider van het festival, een selectie maakt. Alleen de meest originele en theatrale acts worden geselecteerd om deze avond het podium te betreden. Een deskundige jury bepaalt wie de ‘Jury Award’ krijgt, het publiek bepaalt wie de ‘Crowds Favorite’ wordt. zondag 30 april 20:00 uur | Locatie: Parktheater Eindhoven, Philipszaal

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer