Motion Lab

Alesya Dobysh
za 13 mei ’23 en zo 14 mei ’23
za 13 mei ’23
en
zo 14 mei ’23

MOTION LAB is een tweedaags programma voor dansers die hun improvisatie vaardigheden verder willen ontwikkelen en hun artistiek onderzoek willen verdiepen. 

Tijdens het, door Alesya Dobysh samengestelde, tweedaagse programma van Motion Lab krijg je zowel fysieke als theoretische workshops aangeboden van internationale gastdocenten met verschillende artistieke achtergronden. 

Aan het einde van elke dag vindt een jamsessie plaats waarin je je aangeleerde vaardigheden in de praktijk kunt brengen. Begeleid door muzikanten en DJ’s experimenteer je met je nieuwe skills, in uitwisseling met de andere deelnemers.  In dit laboratorium verkennen kunstenaars de grenzen tussen genres en disciplines, zoals tussen hedendaagse dans en aan street/clubdance gerelateerde stijlen, tussen muziek en beweging, tussen visueel en fysiek, en werken ze aan de ontwikkeling van hun eigen artistieke taal.


Organisator Alesya Dobysh is een in Nederland gevestigde professionele danseres, choreografe en docente. Ze heeft zich House Dance, UK Jazz Fusion en andere urban gerelateerde technieken eigen gemaakt, de grondbeginselen van de hedendaagse dans bestudeerd, actief deelgenomen aan de battle scene en prijzen gewonnen op internationale dansfestivals zoals Juste Debout (Frankrijk) en Summer Dance Forever (Nederland). 
Door haar urban dansachtergrond te deconstrueren tot een abstracte taal, breidt Alesya haar praktijk uit van de battle- en club scene naar theater en performance kunst. Motion Lab is een educatieve kant van dat onderzoek.

  • locatie: Dynamo (Catharinaplein 21 Eindhoven)

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer