Alesya by Nas Hosen

The Urban Theater Night

Sample Culture i.s.m. Juvat Westendorp
Urban Dansdagen
do 4 mei ’23 20:30
Met: Blackbirds, Liam McCall, Alesya Dobysh, H3C
do 4 mei ’23
20:30
  • do 4 mei ’23
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Steeds meer makers uit de urban dansscene vinden hun weg vanuit de battles naar de theaterzaal. 

De laatste jaren vinden steeds meer makers uit de urban dansscene (Breaking, Hip Hop, Streetdance, House Dance, Krump, Popping, Locking) hun weg vanuit de battles naar de theaterzaal. Verwacht tijdens deze The Urban Theater Night rauwe, energieke, mooie en ontroerende werken van de meest toonaangevende urban danstheater choreografen van Nederland. Met werk van Blackbirds, Alesya Dobysh, Liam McCall en H3C.

Gepresenteerd door danser en acteur Juvat Westendorp.

  • locatie: Natlab

Programma en makers:


DVOYE

In een constante onderhandeling over de ruimte blijft de band tussen de twee dansers transformeren. Van licht en luchtig voetenwerk tot donkere versmelting in uitputting. Van gevangen zitten in elkaars schaduw tot exploderen in bevrijding. Van een uitdagende speeltuin tot een obsessieve zoektocht naar evenwicht. Choreografie en dans: Alesya Dobysh & Marina Pravkina

REFRACTION - Breaking Light
Liam McCall 
Is het je ooit opgevallen dat als je door een glas water naar iets kijkt, het object van vorm en plaats lijkt te veranderen? Dit is refractie: een lichtgolf breekt op een oppervlak en verandert van snelheid, waardoor we niet zien wat er werkelijk onder het oppervlak zit. Het kan ook wat zich boven het oppervlak bevindt volledig veranderen, denk aan de bewegende kleuren van een zonsondergang of een regenboog die zich vormt als het regent. In dit duet onderzoeken en ontleden Liam McCall en Oscar Starink, twee b-boys van de Underdogz crew, wat het betekent om een breaker te zijn. Wat openbaart zich als je verder kijkt dan het imago van de b-boy?  Het is een verkenning van licht, dans en zichzelf. Kunnen ze het stereotype doorbreken en gewoon jongens zijn? Dans: Liam McCall & Oscar Starink.

Innerself.pt2
Blackbirds
Waar in Innerself.pt1 het dierlijke aspect in de mens werd onderzocht, gaat het in deel twee over de relatie tussen de mens en technologie. Zijn de dansers robots die worstelen met hun menselijke kant, of mensen die soms vergeten dat ze geen robots zijn? Choreografie: Dalton Jansen i.s.m.: Claire de Caluwe, Tuan Tran, Noor Jayani. Dansers: Tuan Tran, Claire de Caluwe, Noor Jayani.  

Common Enemy
Lea Ved & Heavy Hitters
Common Enemy vertrekt vanuit de vraag hoe chaos en bedreiging een gemeenschap sterker kunnen maken. In een spel van groeps- versus individuele balans komen de bewegingspatronen van ‘de mens’ en ‘de B-boy’ samen in uiterst fysiek danstheater. Een abstractie van breakdance dringt door in de vragen over onze instincten en de dynamiek tussen mensen.” Choreografe: Lea Ved. Dansers: Heavy Hitters. 

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer