A New Dawn

Dominique x REDO ft. Binkbeats
Urban Dansdagen
vr 28 apr ’23 20:30 - 21:45
vr 28 apr ’23
20:30 - 21:45
  • vr 28 apr ’23
    20:30 - 21:45
    Philipszaal

A New Dawn is een wervelende show waarin breakdance, percussie, elektronische muziek en live visuals op unieke wijze samenkomen.

Je opent je ogen. Een nieuwe, frisse dag staat klaar. Een dag met oneindig veel mogelijkheden. Of niet. Beslis jij eigenlijk zelf wel wat je wilt en doet? A New Dawn is een dynamische multidisciplinaire show met telkens wisselende elementen. Zoals elke nieuwe dag, ontwikkelt elke voorstelling zich op haar eigen, unieke manier. 

Eén ding hebben ze gemeen: de meest innovatieve musici en (break)dansers van het moment: breakdancer REDO (De Zwaan), percussionist Dominique (Nederlandse Muziekprijs), regisseur Peter Leung en visual designer Noralie. Zij werken samen met multi-instrumentalist Binkbeats, dansers Camilla Bundel en Ozzi op nieuwe muziek van de Amerikaanse producers Kaitlyn Aurelia Smith, Deantoni Parks (The Mars Volta) en Hanna Benn.

  • Belangrijk bericht: REDO kan vanwege een geannuleerde vlucht niet aanwezig zijn vanavond, hij wordt vervangen door danser Shane. 
  • Deze voorstelling is de officiële opening van het Urban Dansdagen Festival

Over de makers

Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met verschillende fysieke beperkingen. Ondanks al deze complicaties heeft Redo zich ontwikkeld tot topdanser in de breaking scene. In 2018 ging zijn eigen solo-show, REDO, in première. Een jaar later schreef hij geschiedenis door het winnen van “De Zwaan”, de meest prestigieuze dansprijs van Nederland. Hiermee is hij de eerste hiphopdanser die zo’n dergelijke prijs wint. In 2020 stond Redo op nummer 1 van De Community Top 100, een jaarlijkse lijst van inspirerende talenten uit de Nederlandse Samenleving. Voor al zijn werk en prestaties lokaal, nationaal en internationaal ontving hij een Koninklijke Onderscheiding als ‘Officier in de Orde van Oranje Nassau’. Momenteel treedt Redo op in (theater) shows en (TV) producties en verzorgt over heel de wereld motiverende lezingen en workshops.

Dominique Vleeshouwers is een internationale slagwerksolist die bekend staat om zijn veelzijdigheid, zijn unieke performance, en het maken van out-of-the-box producties. Hij is winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs in 2020 als eerste slagwerker. Ook won hij de eerste prijs, persprijs en publieksprijs van de TROMP international percussion competition 2014. Hij soleerde o.a. met het Koninklijk Concertgebouw, Tokyo Sinfonietta, Asko ||Schönberg ensemble en het Nederlands Kamerorkest.

Credits

Percussie & electronics Dominique, Binkbeats Dans REDO, Shane, Ozzy en Camilla Bundel Visuals Noralie Regie & choreografie Peter Leung 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer