Nieuwe Maan

Kidsprogramma
Gratis toegang
zo 15 jan ’23 12:00 - 17:30
Workshops voor kinderen
zo 15 jan ’23
12:00 - 17:30
  • zo 15 jan ’23
    12:00 - 17:30
    Bestel hier je gratis kaartje. Deze is geldig voor de hele dag. Inloop tussen 12.00 en 17.30 uur
    Kameleon

Tijdens dit speciale Kidsprogramma van Nieuwe Maan wordt de nieuwe generatie denkers en makers uitgenodigd na te denken over de toekomst. Nieuwe Maan is een festival voor transformatie met o.a. maanredes en theatervoorstellingen. Vanuit kennis en creativiteit worden perspectieven op de toekomst gegeven. Naast het programma voor volwassenen is er een speciale dag voor de kinderen om zich onder te dompelen in dit thema. 

Er zijn de hele dag workshops van Ontdekfabriek, Philips Museum, Mad Science & ASML en Fairtrade Eindhoven. Maak samen met de Ontdekfabriek de Nieuwe Stad, maak je eigen digital twin in de workshop Nieuwe Mens van het Philips Museum, upcylce afval tot prachtige nieuwe producten met Fairtrade Eindhoven en laat je verbluffen door de futuristische Funstations van Mad Science & ASML.    

De workshops vinden doorlopend plaats tussen 12.00 en 17.00 uur en zijn gratis te bezoeken. Je hebt wel een toegangskaartje nodig. Je kaartje is geldig voor de hele dag/voor alle workshops. 

De Nieuwe Stad / Ontdekfabriek / leeftijd 8+
Kinderen gaan samen met de makers van de Ontdekfabriek een enorme stad bouwen. Met behulp van een stansmachine en onderdelen van oude apparaten kunnen ze nieuwe bouwwerken maken en pimpen: maak een raket waarmee je naar de maan kunt vliegen, creeer een hi-tech boomhut of werk samen aan een kabelbaan-supermarkt, verzin het en je kunt het maken!

Nieuw van afval  / Fair Trade Eindhoven / Leeftijd 8+
Afval bestaat niet! Afval is niets anders dan een berg materialen om weer iets moois van te maken. Bekijk alles wat afgedankt is eens met een frisse blik en ontwerp een nieuw product : ga vlechten of weven van plastic of binnenbanden;  of  maak jij een nieuwe riem of sieraad van afval?  Of bedenk en maak je b.v. van een oude doos het droomhuis van de toekomst? Laat je inspireren door de up-cycle ideeën van Fair Trade Eindhoven.

Nieuwe Zintuigen / Mad Science & ASML/ Leeftijd 8+
Mad Science en ASML willen alle kinderen enthousiasmeren voor techniek. Deze dag zijn ze aanwezig met maar liefst 3 futuristische funstations! Prikkel je fantasie en je zintuigen met:

1. FUNSTATION “LUCHT”
Laat je wegblazen door Mad Science! De Mad Professor neemt je mee in een wervelende demo over de kracht van lucht. Grote en kleine ballen zweven door de lucht en we gaan op zoek naar de superpower van een vacuüm.

2. FUNSTATION “GLOW SHOW”
Vuurwerk binnen…. hoe kan dat?!? Vang je eigen schaduw en leer de fascinerende eigenschappen van licht, de primaire kleuren, de chemische zaklamp, en ontdek nog meer experimenten met licht in de hoofdrol.


3. FUNSTATION “SMAKELIJKE SMAKEN
Wist je dat de tong én de neus heel belangrijk zijn om smaak volledig waar te nemen? Ben jij een superproever? We onderzoeken de tong en prikkelen onze smaakpapillen met proef-testjes.

Deze workshops van Mad Science zijn gesponsord door ASML

Nieuwe Mensen  /  Philips Museum / Leeftijd 8+
De nieuwe mens is data gedreven, ook waar het de gezondheid betreft. In de toekomst kan met alle gegevens van ieder mens een digitale tweeling worden gemaakt: een digitale kopie van jezelf die jou en artsen kan helpen om je gezond te houden en beter te maken. Philips museum laat zien hoe dit werkt: aan de hand van een aantal proefjes verzamel je gegevens over je lichaam en gezondheid en maak je je digitale ik op papier..

Wie is de Weerwolf?
Spel mag natuurlijk niet ontbreken op deze dag en speciaal voor het Nieuwe Maanfestival zal het Wie is de weerwolf?-spel op unieke theatrale wijze gespeeld worden onder begeleiding van theatermaker Oscar de Boer en met muzikale begeleiding van Hilmar Leujes. Wil je dit spel spelen, reserveer dan hier je gratis kaartjes 

Let's Beat Waste!?
Deze interactieve installatie is een kloppend hart, gemaakt door de kunstenaars van Fontys BeCreative.  Verslaan zullen we dat afval! Een prachtige ambitie die onze jonge bezoekers met eigen ogen kunnen zien én beleven. Een kloppend hart, dat voller en volmaakter wordt door afval af te voeren.  Hoe opgeruimder de stad, hoe beter het gaat met het hart. De vuilnisbakken nodigen uit om de stad schoon te houden. En hoe gevulder de bakken zijn, hoe groter de gezamenlijke kunst. Deze installatie was ook te zien tijdens GLOW.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer