Jaap Scheeren

Juffenballet

Maas Theater & Dans
herfstvakantie
wo 26 okt ’22 15:00 - 16:20
Over de geheime wereld achter het schoolbord
wo 26 okt ’22
15:00 - 16:20
  • wo 26 okt ’22
    15:00 - 16:20
    Philipszaal

Juffenballet is een avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal zomaar verandert in een wild bos. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen en humor.

In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze stoken een fikkie met huiswerk, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Ze zijn van plan de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Er barst een strijd los tussen vrijheid en orde. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden? 

Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Juffenballet is een nieuwe theatertekst van Moniek Merkx en wordt geregisseerd door René Geerlings. 

De pers over Juffenballet:

“Sprankelende grote zaalvoorstellingen vol heksen, humor en sprookjesbeelden” (Trouw ★★★★)
“Overweldigende totaaltheater met fenomenale juffen” (Scenes ★★★★)
“Opzwepende songs geven de voorstelling vleugels” (NRC ★★★)

  • Exclusief consumptie

“Juffenballet is een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem”

(Theaterkrant)

Credits

Spel, zang en dans Dorien Folkers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz, Imke Smit | Idee, regie René Geerlings | Tekst, advies Moniek Merkx | Choreografie Cecilia Moisio

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer