Professor S.

Klein Amsterdam Producties
vr 17 mrt ’23 16:00 - 16:50
Een vrolijke, magische voorstelling over het brein
vr 17 mrt ’23
16:00 - 16:50
  • vr 17 mrt ’23
    16:00 - 16:50
    Philipszaal

Professor S. is een verbluffend realistische, maar ook magische, muzikale en humoristische voorstelling over het brein, die antwoord geeft op vragen als: “Hoe word ik de beste versie van mezelf?” en “Kan ik zelf mijn toekomst vormgeven?”

Professor S. reist met zijn laboratorium door het land. Al experimenterend en rappend legt hij uit hoe onze hersenen werken. Hij helpt iedereen. Hij helpt dingen beter te onthouden, harder te lopen, gezonder te zijn en ook nog liever te worden. Maar, als hij midden in zijn college gestoord wordt door een belletje van zijn vergeetachtige oma, raakt hij even in de war. Wat gebeurt er met je brein als je dingen vergeet? En hoe zorg je ervoor dat je je weer lekker voelt?

Met een muzikale machine brengt hij zijn lijf en zijn hersenen in beweging. Maar als hij een foutje maakt, ontstaat er kortsluiting in de machine! Professor S. komt in een rollercoaster aan emoties en fysieke veranderingen terecht. Lukt het hem om zijn brein weer de baas te worden?

Professor S is gebaseerd op de kinderboekenserie van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van Beek. Scherder kreeg als hoogleraar neuropsychologie landelijke bekendheid door zijn humoristische en bijzondere colleges bij DWDD. De kern van zijn werk is het belang van bewegen en muziek. Deze voorstelling maakt zijn gedachtegoed toegankelijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

  • Exclusief consumptie

Over Klein Amsterdam Producties

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. Met artistieke teams maken ze mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd. Bekend van o.a. André het astronautje.

Credits

Regie Albert Klein Kranenburg Muziek Daan van West Spel Said El Abboudi

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer