Sribi Switi

Lloyds Company
zo 22 jan ’23 14:30 - 15:15
Een nieuwe wereld van illusie
zo 22 jan ’23
14:30 - 15:15
  • zo 22 jan ’23
    14:30 - 15:15
    Philipszaal

In dromenland krijgt fantasie de vrije hand. Slaap kan tot mooie verhalen leiden. Maak met Sribi Switi een nachtelijke reis naar het land van de verbeelding, waarin personages veranderen in karakters waar je alleen van kunt dromen.

In deze dromerige hiphop dansvoorstelling voor 4+ nemen de dansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis. Door middel van hiphop dansstijlen zoals popping, waving, tutting en robotics creëren de dansers in deze voorstelling een nieuwe wereld van illusie. Niets is wat het lijkt, maar alles is mooi en aangenaam. Kleuren, geluid en personages veranderen in hetzelfde ritme als de seizoenen en komen tot leven in een fantasiewereld waar alles lijkt te zweven.

Sribi Switi (Surinaams voor 'slaap lekker') is een bewerking van de succesvolle Franse kindervoorstelling A Deux Mains.

Lloyd Marengo, oprichter en artistiek leider van Lloydscompany en choreograaf van Sribi Switi, heeft de dansprijs de Gouden Zwaan 2022 gewonnen. Hij nam vrijdag 30 september 2022 de prijs in ontvangst in Theater aan het Vrijthof, Maastricht tijdens het Nederlands Dansdagen Gala. De jury ziet dat Lloyds “blijvende inzet voor de community onmiskenbaar groot is en vindt dat die erkenning verdient.”

 

Over Lloydscompany

Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene
samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de
straat en het podium. Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren '80 en leerde
dans op straat. In de jaren '90 werd zijn hangout in Rotterdam West het episch centrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en zijn werk was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen en in Koninklijk
Theater Carré (Amsterdam).

Credits

Concept/choreografie Lloyd Marengo i.s.m. Nabil Ouelhadj Cast Gerson Bouman (danser), Neha Akhtar (danseres) en Ruud van Schaik (beatboxer, muzikant en zanger)

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer