Op reis naar de toekomst

André Kuipers
Première
di 10 jan ’23 20:00 - 22:00
Zet een kleine stap naar het theater, en maak een reuzesprong de toekomst in!
di 10 jan ’23
20:00 - 22:00
  • di 10 jan ’23
    20:00 - 22:00
    Pauze 20:50
    Hertog Jan Zaal

Zet jij straks jouw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven? Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte.

Aan jong en oud vertelt André hoe het is om te wonen en te werken in gewichtsloosheid. In zijn gloednieuwe theatershow deelt hij zijn belevenissen in de ruimte en vertelt over de enerverende tijd die we met zijn allen tegemoet gaan: de maan wordt opnieuw bezocht, maar dit keer om er te blijven! Ruimtetoerisme voor de steenrijken krijgt een boost en als het aan de filmindustrie ligt, wordt het internationale ruimtestation ISS zelfs het decor voor spannende speelfilms.

Na een succesvolle tour met uitverkochte zalen keert André terug naar het theater. In een bijna twee uur durend college neemt de astronaut je mee de toekomst in en vertelt vol enthousiasme over wat het leven van een astronaut inhoudt en waarom ruimtevaart niet meer is weg te denken uit ons dagelijks leven en onze toekomst. De science-fiction van vandaag is de wetenschap van morgen. In zijn verhaal belicht André met de nodige humor een toekomst die bol staan van spannende activiteiten buiten onze dampkring. 

‘Mensen realiseren het zich vaak niet, maar we kunnen nu al geen minuut meer zonder ruimtevaart. Er staat in de komende jaren ontzettend veel op stapel, met grote impact op ons allemaal.’

André Kuipers

Over André Kuipers

Als astronaut van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA woonde en werkte André in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2024

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer