Maanrede

Heleen de Coninck
di 10 jan ’23 19:00
di 10 jan ’23
19:00
  • di 10 jan ’23
    19:00
    Grote foyer
    Geweest

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. 

Heleen de Coninck is een veelgevraagd onderzoeker en spreker in binnen- en buitenland als hoogleraar Technology, Innovation & Society aan de Technische Universiteit van Eindhoven, onderzoeker bij EIRES en associate professor Innovation Studies and Sustainability aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Al vanaf jonge leeftijd voelt Heleen de Coninck de urgentie om de kennis over milieuvraagstukken te vergroten.  

In haar Maanrede zal Heleen vertellen waarom we niet het klimaat, maar het systeem moeten veranderen om de grote milieuproblemen te tackelen. Daarmee bedoelt ze systemen in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld de transport- en mobiliteitssector, maar ook het voedselsysteem.  

Maanredes zijn inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spreken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

  • Voor Nieuwe Maan geeft Heleen de Coninck een Maanrede over systeemverandering voor een hoopvolle toekomst voorafgaand aan de voorstelling van André Kuipers.  

Maanrede gemist? Bekijk hier de opname

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2024

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer