Pieter Henket

HubClub

Introdans
di 13 jun ’23
Dansfeest voor iedereen
di 13 jun ’23

De HubClub van Introdans is een etalage van onweerstaanbare aantrekkelijke inclusieve danskunst.

Introdans viert de kracht van diversiteit met een eigentijds dansprogramma: de HubClub. De artiesten van de HubClub zijn onweerstaanbaar en blazen iedereen uit zijn stoel. De sfeer is die van een nachtclub waarbij het publiek om de dansers heen zit. 

 Je wordt getrakteerd op acts uit de divers/inclusieve profdanskunst. De line-up bestaat uit een diverse mix van dansers en makers van Introdans en gastmakers en performers, gekleed in spectaculaire kostuums van Bas Kosters. HubClub is een etalage van onweerstaanbare aantrekkelijke inclusieve danskunst.

Extra: in gesprek met Adriaan Luteijn en Lunet
Bedenker en choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans licht het ontstaan ervan en de achtergrond van deze inclusieve voorstelling toe.  Linda de Rycke, coördinator jeugd LVB (licht verstandelijke beperking) van Lunet gaat in gesprek met Adriaan over zijn visie op het motto van Introdans ‘iedereen kan dansen’ en hoe HubClub’23 daar het levende en bewegende voorbeeld van is. Lunet is als grote zorgverlener in de stad zeer betrokken bij culturele en artistieke projecten en onderschrijft deze inclusieve aanpak.
Dit gesprek is gratis te bezoeken om 20.00 uur in de Philipszaal

De pers over HubClub'23 – Introdans
"In ‘HubClub’23’ halen tien choreografen het beste uit veertien dansers." (de Volkskrant ★★★★)
"Performers met onverwachte en onbekende danskwaliteiten geven perfect op lichaamspotentie afgestemde duetten ten beste." (de Volkskrant ★★★★)
"Wat zijn de dansers onweerstaanbaar. Zo heerlijk om naar te kijken, mede dankzij de bonte, asymmetrische kostuums van Bas Kosters, waarin telkens een ondeugend printje, glimmertje en rafeltje valt te ontdekken." (de Volkskrant ★★★★)
"Inclusief feestje in goed getroffen clubatmosfeer." (Theaterkrant – keuze van de criticus)
"Met punky shirts in neonkleuren, oversized hoodies en cartoonesk gedecoreerde bodysuits benadrukt Bas Kosters de diversiteit van de voorstelling." (Theaterkrant – keuze van de criticus)
"Dansend aan de barre op muziek die techno combineert met barok, staat introdanser Vicenzo Turiano letterlijk te shinen: als een menselijke discobal."(Theaterkrant – keuze van de criticus)

 

  • vrije plaatskeuze, rij-en stoelnummers komen te vervallen

 

 

Over de HubClub van Introdans

De HubClub is drie jaar geleden ontstaan uit de voorstellingen reeks ‘De Ontmoeting’, al eerder ontwikkeld door artistiek leider van Introdans Adriaan Luteijn. 

De Raad voor Cultuur zegt over Introdans: ‘Introdans loopt voorop met zijn inclusieve visie en werkwijze en toont veel betrokkenheid in de regio. Onder de noemer ‘Iedereen kan dansen’ ontwikkelt het gezelschap op basis van het actuele repertoire interactieve projecten voor het onderwijs, sociaal domein, het vrijetijdscircuit en voor talent in de samenleving.’

Naast Introdans pionieren veel meer Nederlandse initiatieven al langere tijd op het terrein van de professionalisering van inclusieve danskunst. Introdans zocht aansluiting bij hen en nodigde hen uit. De artiesten vormen tezamen de bonte mensheid: jong, oud, multicultureel, lichamelijk/verstandelijk divers, m/v/x, LHBTQIA+.

“Nu is iedereen gelukkig bezig met inclusie en diversiteit, maar wij waren echt al inclusief voor het woord was uitgevonden”, aldus Adriaan Luteijn. “Wij willen iedereen bij dans betrekken en wie in de zaal zit en deze voorstelling ziet moet denken: hé, dit ben ik!” 
Meer informatie over Introdans via introdans.nl

 

 

Over Lunet Eindhoven

Lunet vindt het belangrijk dat jongeren aanraking komen met diverse vormen van cultuur. Veel jongeren komen niet op een natuurlijke manier in aanraking met het theater en de kunstvormen daar. We vinden het belangrijk dat onze jongeren zich herkennen in de performers en geïnspireerd raken door wat ze in het theater beleven. Bij eerdere projecten hebben we ervaren dat dit een positieve uitwerking heeft op hen. Het is belangrijk dat wij dit als professionals faciliteren zodat onze jongeren (en andere cliënten) daar de vruchten van plukken. Lunet onderschrijft nadrukkelijk de boodschap van inclusie en diversiteit, mogen zijn wie je bent en welkom zijn om mee te doen.
Meer informatie over Lunet via lunet.nl

Credits

Choreografen Adriaan Luteijn, Perry Gits, Ruben Chi, Rutkay Özpinar, Aristide Rontini, Jordy Dik, Joop Oonk, Sofia Nappi, Jurriën Schobben en Vincenzo Turiano | Dansers / performers  Jillis Roshanali, Mark van Drunick, Léa Visser, Vincenzo Turiano, Jordy Ruhl, Debbie Ruijter, Aymara Herrero Feria, Sabine van Riel, Eva Eikhout, Jeremy IJssel de Scheppe, Orlando Izzo e.a | Coproducent Holland Dance Festival en Komoco Samenwerkingspartner Theater Tiuri / Company 21, Misiconi en De Nieuwe Oost | Mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en VriendenLoterij Fonds

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer