Roy Beusker

Dubbel

Tineke Schouten
reprise
vr 21 apr ’23 en za 22 apr ’23
Vanavond is het leven mooi
vr 21 apr ’23
en
za 22 apr ’23

Tineke kan niet wachten om je in haar 25e jubileumshow hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. Uiteraard ontbreken ook de mooie gevoelige liedjes niet.

Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk is het leven in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? Dit gegeven is voor Tineke al bijna 40 jaar een grote bron van inspiratie. Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi.

VSCD-Oeuvreprijs voor Tineke Schouten

Tineke Schouten ontving in december 2022 de VSCD-Oeuvreprijs. André van Duin reikte de onderscheiding uit na afloop van haar 25ste jubileumshow Dubbel in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) noemt Schouten ‘een geweldige vakvrouw, de koningin van de typetjes, die met haar lange loopbaan een icoon in de Nederlandse theaters is geworden’.

De VSCD reikt de oeuvreprijs uit aan theatermakers die een grote bijdrage aan de podiumkunsten hebben geleverd en gezichtsbepalend zijn geworden voor het vak. ‘Tineke Schouten is een vakvrouw die in Nederland geen gelijke kent’, schrijft de VSCD. Schouten maakte tot nu toe 25 voorstellingen, waarmee ze ruim 5500 keer op het toneel stond en die een ongekend hoge, gemiddelde zaalbezetting van 90 procent haalden. In totaal trokken haar voorstellingen meer dan 4 miljoen bezoekers.

De VSCD-Oeuvreprijs bestaat uit een kunstwerk van de Nederlandse beeldhouwer, graficus en medailleur Eric Claus. Eerdere winnaars zijn onder anderen Alexandra Radius & Han Ebbelaar (1989), Peter Oosthoek (1993), Ton Lutz (1995), Jirí Kylián (2002), Hans Croiset (2004), Freek de Jonge (2008), Joop van den Ende (2011), Youp van ’t Hek (2016), Hans van Manen (2017), Liesbeth Colthof (2018) en Ivo van Hove (2019).

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer