Teis Albers

Vanishing Point

Panama Pictures
di 28 mrt ’23 20:30 - 21:30
Een intieme zoektocht naar vergankelijkheid
di 28 mrt ’23
20:30 - 21:30
  • di 28 mrt ’23
    20:30 - 21:30
    Philipszaal

Een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, ontrafelt wat het betekent om ouder te worden.

Het verleden groeit en de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Gaandeweg kom je steeds meer in de marges terecht en lijkt het pulserende leven zich elders te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt. Vanishing Point is een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt. Waar al ons streven samenkomt, maar waar ook alles verdwijnt...

Panama Pictures brengt in vijf theaters een 'extended version' van Vanishing Point. Het Parktheater is een van deze vijf theaters. Met veertien dans- en circusstudenten van Fontys Dansacademie en ACaPA voegt Panama Pictures een jonge generatie twintigers toe aan het intieme verhaal over vergankelijkheid. Als niet te temmen jeugd die een plek opeist nemen ze het toneel af en toe volledig in beslag. De groepsscènes worden ermee nog grootser en spectaculairder, het contrast tussen wervelende dynamiek en kwetsbare verstilling nog groter, de fysieke zoektocht nog intenser.    

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer