Erik Whien en Sanne Peper

Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam | Erik Whien
di 13 dec ’22 20:30 - 22:00
Muzikale theatervoorstelling
di 13 dec ’22
20:30 - 22:00
  • di 13 dec ’22
    20:30 - 22:00
    Philipszaal
    Geweest

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet. Jacob Derwig en Erik Whien brengen een hartverscheurend boek naar het toneel.

Verdriet is het ding met veren, is de titel van de internationale succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter. Het is een ontroerend verhaal over een vader en twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Uit de pers 
“Verdriet is poetische denkoefening over chaotische rouw.” (NRC ★★★★) 
“Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces.” (Trouw ★★★★★)
“Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.” (De Telegraaf ★★★★) 
“Jacob Derwig indrukwekkend.” (Nederlands Dagblad ★★★★)

  • Jacob Derwig is voor zijn rol in Verdriet is het ding met veren genomineerd voor de Louis d'Or 2022 (prijs voor meest indrukwekkende mannelijke dragende rol)
Onderdeel van
Philipszaalpas

“Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling.” ★★★★★

de Volkskrant

Credits

Regie Erik Whien Tekst Max Porter Vertaling Saskia van der Lingen Bewerking Jacob Derwig Spel Jacob Derwig, Minne Koole en Romijn Scholten

Philipszaalpas

Bezoek 50 geselecteerde voorstellingen in de Philipszaal voor 195 euro