Marwan Magroun

Waarom ben jij zo?

Jawad Es Soufi
za 26 nov ’22 20:00 - 21:30
Een voorstelling vol anekdotes en muzikale parodieën
za 26 nov ’22
20:00 - 21:30
  • za 26 nov ’22
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal

Via zijn alger ego Sloegie laat Jawad Es Soufi zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe hebben deze drie factoren ervoor gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is?

Jawad legt in Waarom ben jij zo? uit hoe zijn middelbareschooltijd doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd doorstroomde van LWOO naar VWO is een proces waar je versteld van kan staan! Met anekdotes en muzikale parodieën neemt hij je mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.

Over Jawad Es Soufi

Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels al voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer