Maanrede

Elisah Pals
za 20 jan ’24 18:30 - 19:10
Theater en wetenschap komen samen in een inspirerende keynote
za 20 jan ’24
18:30 - 19:10
  • za 20 jan ’24
    18:30 - 19:10
    Grote foyer

Maakt het eigenlijk wel uit wat je doet als individu? En hoe kom je af van je Calimero-complex. Gedragspsycholoog Elisah Pals neemt je mee in het alternatief van de consumptiemaatschappij, en geeft een inspirerend inkijkje in toegepaste psychologie en communitybuilding. 

Elisah is gedragspsycholoog en initiatiefnemer van het burgerinitiatief Zero Waste Nederland. Zelf leeft ze inmiddels acht jaar nagenoeg afvalvrij en heeft ze in die tijd geen nieuwe spullen gekocht. Inmiddels heeft ze 70.000 mensen aan haar burgerbeweging verbonden, doen er bijna 10.000 mensen mee aan haar Koop Niks Nieuws Challenge, en werkt ze actief aan systeemveranderingen om afval tot het verleden te laten behoren. 

Als onderdeel van Nieuwe Maan festival in januari 2024 organiseren het Parktheater en BrabantKennis Maanredes. Waarin de verbeeldingskracht van theater samenkomt met wetenschap en we op zoek gaan naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. 

Maanredes zijn inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spreken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

  • Voor Nieuwe Maan brengt Elisah een Maanrede voorafgaand aan de voorstelling van Sien Vanmaele.
  • Maanredes zijn gratis te bezoeken. 

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer