Remember the Rebel

Let's talk about Democracy
do 9 nov ’23 20:00 - 22:30
do 9 nov ’23
20:00 - 22:30
  • do 9 nov ’23
    20:00 - 22:30
    Kameleon

Rebellen zien de wereld door een andere bril dan de meeste mensen. Ze zijn ontevreden met de alledaagse realiteit. Ze zien daar iets dat anderen niet zien. En het bevalt ze niks. Deze dwarsdenkers hebben visioenen van iets onvoorstelbaars, een andere wereld. En ze zijn bereid ervoor tegen de stroom in te gaan, te vechten, soms zelfs hun leven te wagen. 

Deze avond openen we de Remember the Rebel, pop-up expositie die van 2 tot en met 30 november te zien is in het Theatercafé.  Tijdens de feestelijke opening gaan we in gesprek met één van de rebellen uit de expositie, Jerry Afriyie, over zijn strijd tegen Zwarte Piet. Hoe kwam het dat hij doorzag wat jarenlang haast niemand doorhad? Kunstenaar Ioana Tudor (artistiek leider van De Generator) roept op tot strijdbaarheid, Mart Veldhuis vertelt over de kracht van symboliek bij rebellie. Mart Veldhuis is bekend van zijn werk ‘Eigen Schuld’ waarmee hij aandacht vraagt voor de studieschuld van de ‘pechgeneratie’. Muzikant Woody Veneman zingt protestliedjes. 

  • Inloop vanaf 19.30 uur
  • Remember the Rebel is geinitieeerd door Autres Directions Foundation (NL) in samenwerking met IoDeposito (IT), Foundation Krzyzowa (PL) and Polylogos (RO). Co-funded by the European Commission.
  • Remember the Rebel pop-up expositie is te zien in het Theatercafé van 2 t/m 30 november. Meer informatie 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer