Axel Drenth

De komedie over een bankoverval

Pretpakhuis
do 23 nov ’23 20:00 - 22:25
Hilarische West-End hit komt naar Nederland
do 23 nov ’23
20:00 - 22:25
  • do 23 nov ’23
    20:00 - 22:25
    Pauze 21:00
    Hertog Jan Zaal

Dit is nog nooit eerder in de Nederlandse theaters vertoond. Acteurs die ondersteboven hun scène moeten spelen, draaikolken en filmische achtervolgingen. Klapbedden met een eigen leven. Een totaalbeleving waarbij je in ademnood komt van het lachen.

Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor ingewikkelde consequenties. Daarnaast zorgt de zoektocht naar de diamant via luchtschachten, touwladders en plattegronden voor een dolkomische theaterbeleving.

Jon van Eerd regisseert deze unieke komedie rechtstreeks uit het Londense West-End. Deze komedie in de traditie van Harrie Vermeulen gaat nog een stap verder dan je van hem gewend bent. Een onbetaalbaar lachwekkend verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres. Alles om die ene diamant te pakken te krijgen.

Credits

Cast Buddy Vedder, Joey Schalker, Suzanna Pleiter, Martin van der Starre, Rogier Komproe, Arie Cupé, Cathalijne de Sonnaville, Lars Vaessen Script Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields Regie Jon van Eerd 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer