Giselle

Het Nationale Ballet
wo 15 nov ’23 20:00 - 22:20
Giselle is als het ware onze Nachtwacht
wo 15 nov ’23
20:00 - 22:20
  • wo 15 nov ’23
    20:00 - 22:20
    Pauze 20:57
    Hertog Jan Zaal

De oorspronkelijke versie van Giselle dateert uit de hoogtijdagen van de Romantiek, maar nog altijd wordt het ballet wereldwijd gedanst. In 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een nieuwe, eigen versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun Giselle veroverde niet alleen de harten van het Nederlandse publiek, maar ook die van toeschouwers in onder meer Spanje, China en Colombia.

Het thema van Giselle, onmogelijke liefde, is van alle tijden en culturen. De hoofdpersoon, Giselle, denkt in Albrecht haar ware liefde te hebben gevonden, maar hij is niet wie zij denkt dat hij is en bovendien is hij al met een ander verloofd. Albrechts liefde voor Giselle heeft noodlottige gevolgen, maar ook na haar dood is Giselle nog in staat tot liefde en vergeving.

Samen met voormalig balletster Ricardo Bustamante blies Beaujean Giselle nieuw leven in, waardoor het ballet ook in deze tijd fascineert en ontroert. Niettemin staat respect voor de traditie in hun bewerking voorop, zoals dat ook geldt voor de prachtige decor- en kostuumontwerpen van Toer van Schayk.

Deze voorstelling is met blindentolk
Er is een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig met live audiobeschrijving. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook een speciale meet & feel inleiding. Blindengeleidehonden zijn welkom. Kies in het bestelproces voor de tickets waar Komt het zien bij staat. Heb je vragen? Neem contact op met onze kaartverkoop via 040 2 11 11 22 / kaartverkoop@parktheater.nl.

"Met name de ‘waanzinscène’, waarin Giselle sterft aan haar gebroken hart, is adembenemend. Balletkenner of niet, deze scène laat niemand onberoerd."

Dans Magazine

Credits

Choreografie Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot Productie en additionele choreografie Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante Muziek Adolphe Adam Muzikale begeleiding Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio Dirigent Nathan Brock 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer