Peteris Viksna

After After

Arno Schuitemaker
nieuwe maan
di 7 jan ’25 20:30
Eén van de intrigerendste makers van het moment
di 7 jan ’25
20:30

De hyperfysieke voorstellingen van choreograaf Arno Schuitemaker maken telkens een overweldigende indruk en worden geprezen om de inventieve vormen die hij creëert met thema’s waar het intieme en het universele elkaar ontmoeten. In zijn nieuwste voorstelling After After breken de performers een lans voor de kracht van de poging. Het podium is hun speelruimte, hun lichaam is hun instrument, hun veelzijdigheid is hun sleutel.            

Arno Schuitemaker vond zijn inspiratie in de vraag van de jonge Italiaanse filosoof Federico Campagna: “How can we help the creation of new worlds out of the ruins of our own?” Wat gebeurt er als een wereld, bijvoorbeeld die van ons, zijn climax heeft bereikt? Wat kunnen we daarna laten ontstaan? Is dat de kans om te bouwen aan een nieuwe collectieve identiteit?

Met zijn hedendaagse werk doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. Het maakt hem één van de intrigerendste makers van het moment.

Over zijn eerdere voorstellingen
Eerdere voorstellingen van Arno Schuitemaker werden lovend ontvangen. “Mustsee van het jaar” schreef Scènes over 30 appearances out of darkness. The Way You Sound Tonight won de prestigieuze Zwaan, de prijs voor meest indrukwekkende dansproductie. Ook internationaal timmert Arno Schuitemaker flink aan de weg: zijn voorstellingen zijn in al meer dan 30 landen op toonaangevende podia te zien geweest.

Credits

Creatie Arno Schuitemaker Performers Jim Buskens, Camilla Bundel, Ashley Ho, Frederik Kaijser, Orla McCarthy, Angelo Petracca en Paolo Yao Dramaturgie: Miguel Angel Melgares en Guy Cools Compositie Aart Strootman Lichtontwerp Jean Kalman Scenografie: Jean Kalman, Arno Schuitemaker Kostuums Saša Kovacevic Productie van SHARP/ArnoSchuitemaker Ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Ammodo.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer