Fabian Calis

Lehman Trilogy

Internationaal Theater Amsterdam
do 12 okt ’23 en vr 13 okt ’23
De familiegeschiedenis van de beruchte bankiersfamilie Lehman
do 12 okt ’23
en
vr 13 okt ’23

Lehman Trilogy was de afgelopen jaren een groot succes op West End en Broadway. In een regie van Guy Cassiers brengt ITA dit weergaloze, 150 jaar omspannende verhaal voor het eerst in het Nederlands op de planken.

Midden 19e eeuw emigreren drie joodse broers vanuit Beieren naar Amerika. In het diepe zuiden beginnen ze een klein winkeltje in stoffen. Ze worden rijk in de katoenhandel. Hun familiebedrijf ontwikkelt zich tot een duizelingwekkend financieel omvangrijk en machtig bedrijf dat van generatie op generatie wordt overgedragen en steeds groter en groter wordt. In 2008 is het medeverantwoordelijk voor de financiële en bancaire crisis. Zo gaat Lehman Brothers aan zichzelf ten onder.

De Italiaanse auteur Stefano Massini schreef met Lehman Trilogy niet alleen het verhaal van een familie maar ook de geschiedenis van het nietsontziende Amerikaanse kapitalisme. Slavernij en industrialisering, oorlog en nieuw technologische ontwikkelingen: wat er ook gebeurt in Amerika en zelfs op wereldwijd vlak, de Lehmans weten telkens hoe ze er goed geld mee kunnen verdienen. Alles wat ze van plan zijn te doen – dus ook trouwen en kinderen krijgen – wordt vooraf getoetst aan de vraag: wat brengt het op?

  • Bekijk hier de video-inleiding: ga backstage bij het repetitieproces van Lehman Trilogy en ontdek hoe de voorstelling gemaakt is. Aan het woord komen regisseur Guy Cassiers en de acteurs Aus Greidanus jr. en Maria Kraakman.
  • Bekijk hier de digitale programmabrochure en lees meer over de regie en de scenografie van de voorstelling. 

 

"Hoewel het stuk drie uur duurt, verveelt Lehman Trilogy geen moment" ★★★★

Nederlands Dagblad

Credits

Cast o.a. Chris Nietvelt, Maria Kraakman, Jesse Mensah, Minne Koole, Laura de Geest, Gijs Scholten van Aschat, Joep Paddenburg Regie Guy Cassiers Van Stefano Massini Vertaling Els van der Pluijm 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer