Simon Boer

Monofoon

Theater Sonnevanck i.s.m. Oyfo Techniekmuseum
zo 24 nov ’24 15:00 - 15:50
Een magische familievoorstelling vol verwarring, verrassing en verbinding
zo 24 nov ’24
15:00 - 15:50

Arend leeft in een telefooncentrale. Dag en nacht verbindt hij honderden bellers met elkaar en alles loopt op rolletjes. In deze wirwar van knoppen en kabels voelt hij zich thuis; hier kent hij de weg.

Fouten worden niet gemaakt. Nee, fouten maken… dat vindt Arend het afgrijselijkste wat er is. Hij neemt zijn werk bloedserieus. Want wat zou er gebeuren als mensen verkeerd worden verbonden? Dat zou regelrecht rampzalig zijn.

Maar dan, op een nacht, gaat plots zijn eigen telefoon. Een mysterieuze beller zegt hem dat hij zélf verbinding moet maken. Maar… met wie dan? En waarom? En hoe? Tuut… tuut… tuut… Wat nu? En waarom klonk die stem zo vreselijk bekend?

Monofoon vertelt een ontroerend verhaal over eenzaamheid en verbinding, over praten en luisteren, over de vraag hoe het nou eigenlijk echt met ons gaat.

  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 
  • Excl. consumptie 

Over regisseur Simon Boer
Simon Boer ontwierp en schreef voor Monofoon eigenhandig de muziek, tekst, decor, licht en geluid, en smeedde dit alles tot een diep verbonden geheel. Een innovatief zelfdenkend decor vol sensoren speelt (zonder technicus) naadloos samen met de acteur. Het resultaat is een virtuoze familievoorstelling met de speelsheid van live theater en de magie van een Pixar-film.


Credits

Regie, concept, tekst, muziek, decor-, video-, licht-, interactie- en geluidsontwerp Simon Boer Spel Laurens van Lottum Stemacteurs Remy Meeuwsen, Juul Vrijdag, Peter Bolhuis, Ruben de Goede, Saskia Bonarius, Simon Boer, Daniël van Klaveren Sound engineering stemopnames Mauro Casarini Decorbouw Jeroen van Terheijden, Christian Toonk, Simon Boer, Laurens van Lottum Dramaturgie Michiel Bijmans, Daniël van Klaveren

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer