VIER x VIER

Theater a/d Rijn
wo 17 apr ’24 20:30
Ontdek de energie van een nieuwe generatie
wo 17 apr ’24
20:30
  • wo 17 apr ’24
    20:30
    Locatie: Pand P - Grote Zaal

In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze drie (*) korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Solo, duet en trio, hiphop, modern en mime: alles komt voorbij. Neem plaats aan de dansvloer, laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie (dans)makers en performers.

Jefta Tanate is een veelzijdige en expressieve choreograaf die sinds kort als vaste maker is aangesloten bij Theater a/d Rijn. Vanuit zijn interne bewegingsmonitor als vertrekpunt creëert hij fluide werk waarin contrasterende danskwaliteiten elkaar snel afwisselen. In VIER x VIER toont Jefta een vooronderzoek van de voorstelling Domeless, een voorstelling over de relatie tussen een vader en zoon, schommelend tussen complexiteit en eenvoud.

Cheroney Pelupessy is danser, choreograaf en theatermaker. Als maker wil ze persoonlijke verhalen vertellen: voortkomend uit de zoektocht naar gemeenschap, representatie en bewustwording. Ze haalt inspiratie uit haar Nederlandse, Indonesische en Molukse cultuur. In TARI onderzoekt Cheroney de traditionele genderrollen in de Indonesische dans trunajaya en brengt deze samen met haar contemporary dans.

Laura Daelemans is een Belgische danser en choreograaf. Ze is getraind tapdancer en autodidact illustrator. Deze werelden brengt ze samen in haar eigen werk, en in samenwerkingen. Voor VIER x VIER maakte Laura het duet Tales to disturb, waarin ze emoties onderzoekt via gezichts- en lichaamsexpressie. Twee dansers gaan een relatie aan met het publiek, maar hoe zorgen zij ervoor dat ze elkaar niet verliezen?

  • Exclusief consumptie
  • *Wegens ziekte van de danser Charles Pas zal VIERxVIER bestaan uit drie performances in plaats van vier. 

Pand P

Theatervoorstellingen in de intieme zaal van Pand P

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer