Annemieke van der Togt

Boni de Musical

Stichting Doewet | Het Zuidelijk Toneel | Vereniging Ons Suriname
za 13 apr ’24 20:00 - 22:45
Een held strijdt voor vrijheid
za 13 apr ’24
20:00 - 22:45
  • za 13 apr ’24
    20:00 - 22:45
    Pauze 21:20
    Hertog Jan Zaal

Deze musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden. Over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.  

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht.  Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.  

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik. 

In deze moderne musical neemt een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten je mee terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap, en soul.  Boni, de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden. 

De pers over Boni de musical 
"Musical over Surinaamse vrijheidsstrijder Boni doet denken aan megahit ‘Hamilton’" (Het Parool) 
“Meer dan op individuele prestaties, vaart deze musicalproductie vooral op het prachtige samenspel, waarin spel, zang en dans op hybride wijze samenvallen”  (De Volkskrant) 
“Regisseur Stanley Burleson slaagt er buitengewoon goed in om alle muzikale en gedanste nummers in feilloze timing en flow aanstekelijk, vindingrijk en organisch met elkaar te verbinden, daarbij bijgestaan door het zeer capabele ensemble dat met totale inzet en overtuiging zingt en danst” (De Theaterkrant)
“De kracht van de voorstelling is de keuze om Boni (Urvin Monte) en zijn omgeving als sterke, strijdlustige personen neer te zetten en niet als slachtoffers. Door de omkering van het geijkte plaatje – voor zover er al verhalen over slavernij zijn verteld – ligt het perspectief verfrissend anders” (Trouw)

"Een mythische verhaal in een modern jasje" ★★★★

Theaterparadijs

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer