Bart Grietens

Stuntkont

155 | Maas Theater en Dans
za 23 mrt ’24 14:30 - 15:30
Don’t grow up, it’s a trap!
za 23 mrt ’24
14:30 - 15:30
  • za 23 mrt ’24
    14:30 - 15:30
    Philipszaal

Terwijl de jongens van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot.

Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In een flauwe show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars.

  • Excl. consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 
  • In de voorstelling zitten stroboscopische lichten en harde geluidseffecten
  • Stuntkont is ook kanshebber voor de Podiumkids Prijs! De Podiumkids prijs is de publieksprijs voor jeugdtheater. 

De pers over Stuntkont
“De beste shitvoorstelling in jaren komt uit Rotterdam” (Cultureel Persbureau)
“Vol met zeer grappige componenten die op meerdere manieren uit te leggen zijn. Ik verveel mij, net zoals de kinderen om mij heen, dan ook geen moment.” (Theaterparadijs ★★★★)

“Met zijn hilarische poep- en plashumor is ‘Stuntkont’ een liefdesverklaring aan het kinderbrein”★★★★

NRC

Over 155
155 (eenvijfvijf) is een creatief danscollectief bij elkaar gebracht door een bijna kinderlijk open visie richting dans, fysieke komedie, nieuwigheid, film, muziek en bizarre humor. Met deze unieke mix van disciplines maken zij sinds 2012 midden- en grote zaalvoorstellingen, acts, sketches en films. Het collectief heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. In 2014 won 155 de André Gingras Award op het Holland Dance Festival, in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek en in 2019 een Zilveren Krekel met Motors. Hun voorstelling Stuk (2020) werd door NRC ‘een van de vijf beste dansvoorstellingen van 2020’ genoemd. Controle werd door NRC zelfs bestempeld tot beste dansvoorstelling van 2022. 

 

Credits

Regie Erik Bos, Thomas Bos, René Geerlings, Thomas van Kalmthout & Rein Luuring Scenografie & kostuumontwerp Esmée Thomassen Lichtontwerp Yuri Schreuders Technische productie Peter Raaijmakers  Muzikaal advies Jeroen van der Lee Assistent Decor, kostuums & props  Eva Wegman, Merlijn Koopmans & Kyra Vivian Wessel. Advies Merel Heering, Sara Giampalo

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer