Floor Boonstra

Talking hands

Het Filiaal
zo 17 mrt ’24 16:00
Voor iedereen vanaf 9 jaar, of je nu wel of niet gebarentaal beheerst
zo 17 mrt ’24
16:00 - 16:50
  • zo 17 mrt ’24
    16:00 - 16:50
    Philipszaal

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. 

Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van onze tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). 

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen. 

  • Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en extra leuk als je ook een beetje gebarentaal kan
  • Excl. consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

'De vloeiende manier waarop De Kok de taal gebaart, leidt tot een begoochelende choreografie – je kan je ogen bijna niet van hem afhouden.'

NRC

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer