Sanne Peper

Robin Hood

Phion | Theater Sonnevanck
vr 15 mrt ’24 19:30 - 20:45
Een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie
vr 15 mrt ’24
19:30 - 20:45
  • vr 15 mrt ’24
    19:30 - 20:45
    Hertog Jan Zaal

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Nu herschreven door Ilse Warringa (bekend van oa. de Luizenmoeder) Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken (gespeeld door Erik van Muiswinkel) en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. 

Als de avond valt trekken ze zich terug de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Het orkest, bestaande uit 30 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

 

  • Excl. consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Met tekst van Ilse Warringa

Credits

Regie Daniël van Klaveren Tekst Ilse Warringa Muzikaal concept Joris Nassenstein Spel Yamill Jones, Erik van Muiswinkel, Ayrton Kirchner, Whitney Sawyer, Korneel Evers, Catoo Post en Howard Komproe  

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer