Koen Broos

The making of Berlin

BERLIN | Yves Degryse
za 9 mrt ’24 20:30 - 22:20
Een portret van een stad, gebouwd rond het uitzonderlijke verhaal van een Berliner
za 9 mrt ’24
20:30 - 22:20
  • za 9 mrt ’24
    20:30 - 22:20
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Na een voorstelling van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten de makers van BERLIN een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel.

Enkele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

The making of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond het uitzonderlijke verhaal van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageert zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen, radiozender Klara en de Duitse acteur Martin Wuttke, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan.

Uit de pers
''De geniale theaterfilm The making of Berlin overdondert van begin tot eind.'' ★★★★★ (De Standaard / Top 10 beste voorstellingen van 2022)
''Deze film, deze voorstelling, is een zorgvuldig gesponnen web, een vernuftig verhaal vermomd in een documentair jasje. Een feest van verwarring.'' ★★★★★ (Trouw)

  • Excl. consumptie
  • The Making of Berlin is geselecteerd voor het Belgische Theaterfestival. 

''Mooi hoe schoonheid alles op zijn kop kan zetten.''

Theaterkrant - Keuze van de criticus

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer